Halkevlerinden 4+4+4 protestosu

Halkevlerinden 4+4+4 protestosu


ANKARA (A.A) - Halkevleri üyeleri, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran sistemi protesto etti.
     Yüksel Caddesinde toplanan Halkevleri üyeleri Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) yürüdü.
     Halkevleri Genel Sekreteri Nuri Günay, burada yaptığı basın açıklamasında, 72 ay öncesi çocukların okulda, okul fobisi, öğrenememe, teneffüse çıkamama, anneden ayrılamama, kalem tutamama, altına kaçırma gibi sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ileri sürdü.
     Günay, okullarda tuvaletlerden, sıralara, merdivenlere ve okul bahçelerine kadar bu yaştaki çocuklara uygun ortam bulunmadığını savunarak, çocuklarını gönüllü olarak okula gönderen velilerin pişman olduğunu iddia etti.
     Mevcudu 70, 80 hatta 130 kişiye varan sınıflarda eğitim verildiğini ifade eden Günay, prefabrike sınıfların da çatılarının aktığını öne sürdü.
     Günay, ikili eğitim nedeniyle 06.45-20.00 saatleri arasında açık olan okullardaki eğitimin sağlıklı olamayacağını, açık liseye giden 136 bin öğrencinin de okul dışına itildiğini iddia etti.
     Nuri Günay, 4+4+4 sisteminin başta sınıf öğretmenleri olmak üzere binlerce öğretmeni norm fazlası durumuna düşürdüğünü, bu eğitim modelinin derhal iptal edilmesi gerektiğini söyledi.
     Açıklamanın ardından Günay ve bazı Halkevleri üyeleri, 4+4+4 sistemi hakkında hazırladıkları Eğitim Hakkı Raporunun dördüncüsünü Milli Eğitim Bakanlığına sundu.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Halkevlerinden 4+4+4 protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER