Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Petermann İstanbulda

Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Petermann İstanbulda -Thomas Hunstegar Petermann, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskini ziyaret etti


İSTANBUL (A.A) - Almanyanın Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskini ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan açıklamada, Başkan Hüseyin Keskinin, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Hamm kentinin Büyükşehir Belediye Başkanı Petermann ve beraberindeki heyet ile Sultanbeyli Kültür Merkezini gezdiği, ardından Aydos Kalesini ziyaret ettiği belirtildi.
     Açıklamada, Petermannın, Aydos Kalesinde devam eden restorasyon çalışmalarını incelediği ifade edilerek, Aydosun tarih mirasına kazandırılmasının önemini vurguladığı anlatıldı.
     Petermann ve beraberindekilerin rehber eşliğinde boğaz turuna da çıktıkları açıklandı.
     Açıklamada, Petermannın şu ifadelerine yer verildi:
     Sultanbeyli hızla gelişen ve büyüyen bir ilçe. Doğası, tarihi, insanlarıyla kısa zamanda adını daha fazla duyuracaktır.
     Belediye Başkanı Keskinin de, düzenlenen etkinliklerle Türk-Alman dostluğuna ciddi anlamda katkıda bulunan Petermanna teşekkür ederek, bu güzel dostluğun sürmesi dileklerinde bulunduğu bildirildi.
    
     -Almanyadan gelen güzel haber-
    
     Keskinin daha önce yaptığı Almanya gezisi sırasında tanıştıkları lösemi hastası Salih Türkbeni unutmayarak, Petermanna sağlık durumunu sorduğu kaydedildi.
     Petermannın da Keskin ile Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylanın destek verdiği kampanya sonucu, Salih Türkben için uygun ilik bulunduğunu bildirdiği, ilik nakliyle de Türkbenin yeniden sağlığına kavuştuğu müjdesini verdiği açıklandı.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Petermann İstanbulda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER