Hanımeli pazarlarıyla kadınlara iş imkanı

Hanımeli pazarlarıyla kadınlara iş imkanı


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediyesi, kadınların sosyal yaşamdaki konumlarını güçlendirmek amacıyla uygulamaya koyduğu Hanımeli pazarları ile 44 kişiye ürünlerini kira vermeden satabileceği yer tahsis etti.
     Daha önce ildeki iki alışveriş merkezi ile gerekli girişleri yaparak Hanımeli pazarları kuran Trabzon Belediyesi, Pazarkapı Mahallesinde bulunan Avrasya Pazarında da Hanımeli Pazarı kurdu.
     Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kadınların sosyal yaşamdaki konumlarını artırmak için birçok projeyi uygulamaya koyduklarını belirterek, Üreten kadınlarımızın ürünlerini kira vermeden satabilmelerini sağlamak amacıyla iki alışveriş merkezleri ile Avrasya Pazarında 44 kadına yer tahsis ettik. Ayrıca kadınlarımıza yönelik meslek edindirme kursları düzenleyerek meslek sahibi olmalarını sağladık. Bu kurslarımız bundan sonra da devam edecek dedi.
     Başlattıkları mikrokredi uygulamalarından yaklaşık 2 yılda bin 200 kişinin faydalandığını ifade eden Gümrükçüoğlu, Katılımcılara 1 milyon 100 bin lira ödendi. Özellikle dar gelirli kadınlar, bu uygulama sayesinde aldıkları kredilerle aile ekonomilerine katkı sağladıkları gibi aralarında işyeri açıp vergi mükellefi olan kadınlar da var diye konuştu.
     Kurulan Hanımeli pazarlarında ürettikleri ürünleri kira vermeden satan kadınlar, kendilerine verdiği desteklerden dolayı Trabzon Belediyesine teşekkür ederek, Artık biz de üreterek aile bütçemize katkıda bulunuyoruz. Bu uygulamaların artarak devam etmesini istiyoruz dedi.
    
     Muhabir : Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı : Asena Akçay
<< Önceki Haber Hanımeli pazarlarıyla kadınlara iş imkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER