Hanönünde bakır madenindeki göçük

Hanönünde bakır madenindeki göçük -Maden ocağında mahsur kalan Armağan Çatakı kurtarma çalışmaları devam ediyor


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun Hanönü ilçesinde, bakır madeninde meydan gelen göçükte mahsur kalan Armağan Çatakı kurtarma çalışmaları devam ediyor.
     Hocavakıf köyünde faaliyet gösteren bir maden ocağında meydan gelen göçükte, ocak içerisindeki çalışmalar kurtarma ekipleri tarafından sürdürülüyor.
     Olay yerine gelen Çatakın dayısı Mustafa Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğeninin kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, üzgün olduklarını söyledi.
     Yeğeninin sağ salim bir şekilde dışarı çıkarılmasını beklediklerini aktaran Özdemir, Armağanın babası odun kestiği sırada kayadan düşerek öldü. Armağan 10 yaşında babasız kaldı. Biz de elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Buraya kadar getirdik. Bir ay önce çıkacağını söyledi ama çalıştırdım. Zonguldaka çobanlık yapmaya gidecekti dedi.
     Armağan Çatakın kayınpederi Bayram Yamalı da Çatakın bir çocuk babası olduğunu belirterek, Armağan bir yılı aşkın bir süreden bu yana madende çalışıyordu. Allah büyüktür. Ümitliyiz. Bekliyoruz. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmamıştık. İnşallah da karşılaşmayız dedi.
     Hocavakıf köyünde faaliyet gösteren bir maden ocağında meydana gelen göçükte, işçiler Armağan Çatak ile Erdoğan Öziç göçük altında mahsur kalmış, yığınların altında kalarak yaralanan Erdoğan Öziç, mesai arkadaşları tarafından kurtarılarak Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.
     Kurtarma ekipleri, göçükte mahsur kalan Armağan Çataka ulaşılmaya çalışılıyor.
    
     Muhabir: Sinan Özmüş
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Hanönünde bakır madenindeki göçük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER