HAS Parti Çumra İlçe Başkanı Çakıcı:

HAS Parti Çumra İlçe Başkanı Çakıcı: 22 Eylülde yapılacak Çumra Sulama Birliği meclis üyeliği seçimi, üniversite-devlet işbirliği ile köklü modern altyapının oluşturulması neticesinde çiftçi lehine dekar başı sulama maliyetinin düşü


KONYA (A.A) - HAS Parti Çumra İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Çakıcı, 22 Eylülde yapılacak Çumra Sulama Birliği meclis üyeliği seçiminin Çumra tarımında köklü modern altyapının oluşturulması ve sulama maliyetlerinin düşürülmesi açısından önemli bir fırsat olduğunu bildirdi.
     Çakıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Çatalhöyük insanının yaşamıyla başlayan, dünyanın ilk yerleşik tarımının yapıldığı, 9 bin yıldır sulu tarımın gerçekleştirildiği Çumrada, sulama sıkıntısının devam ettiğini belirtti.
     Sulamanın Çumra çiftçisi için en büyük girdi maliyetine sahip olduğunu dile getiren Çakıcı, şunları kaydetti:
     22 Eylülde yapılacak Çumra Sulama Birliği meclis üyeliği seçimi, üniversite-devlet işbirliği ile köklü modern altyapının oluşturulması neticesinde çiftçi lehine dekar başı sulama maliyetinin düşürülmesi için bir fırsattır. Çiftçiler ferdi hareket ederek gelişi güzel sondajlar vurarak milyarlarca lira para harcamışlar ve halen mazot ve elektrik gideri, tamir, amortisman gideri olarak harcamaları devam etmektedir. Çumra çiftçisi bu imkanı en iyi şekilde kullanacağı kanaati ile seçimlerin Çumramıza, Konyamıza ve ülkemizi hayırlı olmasını dilerim.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber HAS Parti Çumra İlçe Başkanı Çakıcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER