Hasan Kalyoncu Üniversitesinde akademik yıl açılışı

Hasan Kalyoncu Üniversitesinde akademik yıl açılışı


GAZİANTEP (A.A) - Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ) 2012-2013 akademik yılı, törenle başladı.
     HKÜden yapılan açıklamaya göre, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, açılışta öğrencilere seslenerek, Türkiyenin ekonomik, sosyal ve siyasal açıdan ilerleyebilmesi için güçlü üniversitelere ihtiyaç olduğunu belirtti.
     HKÜnün kurucusu rahmetli Hasan Kalyoncunun hayatından bahseden Özdemir, merhum Hasan Kalyoncunun bir eğitim gönüllüsü olduğunu, geleceğin Türkiyesini eğitim temelli hayal ettiğini ifade etti.
     Üniversitede lise hayatının tüm alışkanlıklarıyla birlikte geride kalması gerektiğini, bugünü bir başlangıç yapmanın zamanı olduğunu vurgulayan Özdemir, Şimdi değişim zamanıdır. Sizler için bu gün yeni bir gün ve değişim için iyi bir fırsat. Evet, şimdi değişim zamanı. Dünyada ve çevremizde büyük değişim ve dönüşümlere tanık oluyoruz. Eskiden tarihi, kitaplarda okurduk. Şimdi tarihe tanıklık ediyoruz ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından, Rektör Prof. Dr. Özdemir, Öğrenci Alisinanoğluna Mütevelli Heyet Başkanı Cemal Kalyoncu adına Liderlik ödülü verdi.
     Tören kapsamında ayrıca öğrenciler, kampüs, yurt, barınma ve ulaşım imkanları, HKÜde yürütülen sosyal faaliyetler ve öğrenci kulüpleri hakkında da bilgilendirildi.
     Oryantasyon programının hafta boyunca verilecek seminer ve gezi programlarıyla devam edeceği bildirildi.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Hasan Kalyoncu Üniversitesinde akademik yıl açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER