Hasankeyf Kalesinin ziyaretlere kapatılması

Hasankeyf Kalesinin ziyaretlere kapatılması -Yeni gezi güzergahı belirleme çalışmaları başladı


BATMAN (A.A) - Hasankeyf ilçesinde ziyaretçilere kapatılan kale gezi güzergahına alternatif olarak yeni gezi güzergahı belirleme çalışmalarına başlandı.
     Batman Müze Müdürü Tenzile Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hasankeyf turizminin sadece kaleden ibaret olmadığını, Hasankeyfte 100e yakın tarihi ve ören yeri olduğunu söyledi.
     Hasankeyf Kalesinin girişindeki kaya parçasında çatlakların oluşması nedeniyle Diyarbakır Tabiat Varlıkları Kurulu tarafından güvenlik amaçlı olarak Hasankeyf Kalesinin turizme kapatılmasının ardından çalışmalara başladıklarını anlatan Uysal, şunları söyledi:
     Yeni gezi alanlarını belirleme çalışmaları başlattık. Arkeolog Necdet Talayhan ve müzemiz personeli Zeynep İsen tarafından başlatılan çalışma kapsamında Hasankeyfte kale dışında kalan ve yaklaşık 100e yakın tarihi ve ören yeri tespit edilip gezi güzergahı hazırlama çalışmalarına başlandı. Bunun için kültür varlıklarını tanıtan broşürlerin hazırlama çalışmasında son aşamaya gelindi. Hasankeyf ve Hasankeyflilerin mağdur edilmemesi gerekir. En kısa zamanda Hasankeyfte turizm yeniden canlanacak.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci/Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Hasankeyf Kalesinin ziyaretlere kapatılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER