Hasanlar Barajında doluluk oranı yüzde 90a

Hasanlar Barajında doluluk oranı yüzde 90a ulaştı -HES Şefi Bulut: -Barajda tutulan su, Ömerli Barajına pompalanarak İstanbulun içme suyu temin ediliyor (Fotoğraflı- Görüntülü)


DÜZCE (A.A) - Hasanlar Hidroelektrik Santrali (HES) Şefi Savaş Bulut, barajın doluluk oranının yüzde 90 seviyesine ulaştığını belirterek, barajda tutulan suyun Ömerli Barajına pompalanarak İstanbula içme suyu temin edildiğini söyledi.
     Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelecek haftadan itibaren kar yağışı beklendiğini ifade ederek, yağan karın nisan-mayıs aylarında erimesiyle barajın tam doluluk oranına ulaşacağını anlattı.
     Barajın doluluk oranı şu an istenilen seviyenin üstünde diyen Bulut, şöyle konuştu:
     Öngörülene göre bu ay içinde ciddi bir kar yağışı bekleniyor. Muhtemelen mayıs sonunda karların erimesiyle tam dolu olacaktır. Biz de bir miktar su ile enerji üretimi yapacağız. Hasanlar Barajı tam dolulukta 50 milyon metreküp su kapasitesine sahip. Burası taşkın kontrol, daha sonra sulama, içme suyu temini ve enerji üretimi düşünülerek tesis edilmiş bir baraj. Buradan bırakılan su Düzce Ovasının sulanmasında kullanılıyor.
     Su, enerji üretildikten sonra bırakılıyor. Barajda tutulan su Ömerli Barajına pompalanarak İstanbulun içme suyu temin ediliyor.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Hasanlar Barajında doluluk oranı yüzde 90a Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER