Hassa

Hassa-Dörtyol Tünel Projesi -GSO Başkanı Konukoğlu: -Dörtyol limanı bundan sonra adeta Gaziantepin bir Limanı gibi işleyecek


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Hassa-Dörtyol Tünel Projesi kapsamında yapılacak karayoluna onay verdiğini, Dörtyol Limanının bundan sonra adeta Gaziantepin bir limanı gibi işleyeceğini belirtti.
     Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğünün talebi üzerine Hassa-Dörtyol yolunun devlet karayolu ağı kapsamına alındığını bildirdi.
     Gaziantep ve bölge sanayisinin İskenderun Limanına daha kısa mesafeden ulaşımının sağlanması amacıyla planlanan proje çerçevesinde Hassa-Dörtyol karayolunun 31 kilometre olarak bizzat Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından onaylandığını aktaran Konukoğlu, şunları kaydetti:
     Bu gelişmeyle proje kapsamında önemli bir adım atıldı. Projenin hayata geçmesiyle birlikte, Gaziantep sanayisi denizlere açılma fırsatı elde edecek. Proje ile Dörtyol Limanı bundan sonra adeta Gaziantepin bir limanı gibi işleyecek. Gaziantep-Hassa-Dörtyol hattı Gaziantepin ihracat kapasitesini de artıracak. Yaşanan bu gelişme proje açısından oldukça önemli. Bundan sonraki sürecin de hızlı bir şekilde ilerleyeceğini umuyoruz.
     Konukoğlu, projenin sadece Gaziantepin değil Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve bütün Güneydoğu Anadolu Bölgesinin denize ulaşımını sağlayacağını ifade ederek, aldıkları karardan dolayı Gaziantepli sanayiciler adına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırıma şükranlarını sundu.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER