Hasta çocuğa yardım eli uzandı

Hasta çocuğa yardım eli uzandı -Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Adana Şubesi yöneticileri, kas gerilmesi hastası 12 yaşındaki Şahini tedavi ettirmek için İstanbula gönderdi


ADANA (A.A) - Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Adana Şubesi yöneticileri, kas gerilmesi hastası 12 yaşındaki Şahin Telliyi tedavi ettirmek için İstanbula gönderdi.
     Adanada yaklaşık 7 ay önce kas gerilmesi hastalığına yakalanan ve ailesinin maddi olanaksızlıkları nedeniyle tedavisinin yapılamadığı belirtilen Şahin Telli, Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yöneticilerinin girişimiyle sağlığına kavuşma imkanı yakaladı.
     Şahin Tellinin annesi Sultan Telli, oğlunun hastalığı nedeniyle acı çektiğini söyledi.
     Adana İl Sağlık Müdürlüğüne, oğlunun hastalığıyla ilgili bilgi verdiğini anlatan Sultan Telli, şöyle konuştu:
     Oğlumu tedavi ettirmek için bazı hastanelere gittim ancak ağrısı kesilmedi. Ağrılara dayanamayan oğlum gece-gündüz ağlıyordu. İl Sağlık Müdürlüğü bizi Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine yönlendirdi. Ancak çocuğumun hastalığının burada tedavi edilemeyeceğini öğrendim. Bana, çocuğuma baklofen pompası takılması gerektiğini söylediler. Bu pompa da bizim imkanlarımızla alabileceğimiz bir şey değil. Oğlumun hastalığı medyada duyulduktan sonra Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği bize sahip çıktı. Oğlumu, İstanbula, tedavi ettirebileceğimiz bir hastaneye götüreceğiz.
     Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Adana Şube Başkanı Kemal Elibol ise Şahin Tellinin durumunu basından öğrendiklerini ifade etti.
     Elibol, Şahin Tellinin tedavisi için İstanbulda özel bir hastaneyle anlaştıklarını belirterek, baklofen pompası takılması gereken bu çocuğumuzu, uçakla yolcu edeceğiz dedi.
     Tellinin sağlığına kavuşmuş şekilde Adanaya dönmesini umut ettiklerini bildiren Elibol, İnşallah yardıma muhtaç olan başka hastalara da yardımcı olabiliriz diye konuştu.
     Hazırlıklarını tamamlayan Şahin ve annesi Sultan, uçakla İstanbula gitmek üzere ambulansla Adana Havalimanına götürüldü.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan/Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Hasta çocuğa yardım eli uzandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER