Hatayda av koruma faaliyetleri

Hatayda av koruma faaliyetleri


HATAY (A.A) - İskenderun-Arsuz Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında mülki sınırları bulunan köy tüzel kişilikleriyle av koruma faaliyetlerine başlandığı bildirildi.
     Orman ve Su İşleri Hatay Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 27 bin 63 hektar büyüklüğündeki İskenderun-Arsuz Yaban Hayatı Geliştirme Sahasının yaban keçisi (Capra aegagrus) ve karaca (Capreolus capreolus) türlerinin doğal yaşam alanı olduğu belirtildi.
     Saha içerisinde yaklaşık 500 karaca ve 300 yaban keçisinin bulunduğunun ifade edildiği açıklamada, ancak kaçak avcıların zaman zaman bu bölgede avlandıkları kaydedildi.
     Kaçak avcılığın önlenmesi, popülasyonun arttırılması için Seldiren, Çamlıyayla, Ceylandere, Büyükoba, Kale, Konacık, Höyük ve Karagöz köy tüzel kişilikleriyle korumada işbirliğine gidildiğinin vurgulandığı açıklamada,bu kapsamda, tüzel kişiliklerine yıl sonuna kadar 50 bin lira ödeme yapılarak bununla köy muhtarlıklarının birer bekçi görevledirerek halkı uyaracağı, kaçak avcılar hakkında tutanak düzenleyerek yasal işlem yapılmak üzere müdürlüğe bildireceği ifade edildi.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Hatayda av koruma faaliyetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER