İMO Diyarbakır Şube Sekreteri Kaşan:

İMO Diyarbakır Şube Sekreteri Kaşan: Deprem gerçeği de çözümsüzlük de sürüyor


DİYARBAKIR (A.A) - İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Diyarbakır Şube Sekreteri Ahmet Kaşan, deprem gerçeğinin de çözümsüzlüğün de sürdüğünü savundu.
     Kaşan, şube binasında düzenlediği basın toplantısında 17 Ağustos 1999da meydana gelen Marmara Depreminin 13. yıl dönümü olduğunu belirtti.
     Anımsanması bile acı veren depremin, binlerce insanın ölümüne, bölgedeki birçok kentin harap olmasına yol açtığını belirten Kaşan, Deprem, tek bir gecede on binlerce insanımızın hayatını alt üst etmiş, yol açtığı şokun ardından yaşanan çaresizlik, depremi adeta toplumsal bir travmaya dönüştürmüştü dedi.
     Kaşan, geçen 13 yıllık sürede beklenilen ve yapılması olanaklı mühendislik tedbirlerinin hayata geçirilmediğini, yasa ve yönetmeliklerin, özleri itibariyle insan hayatından çok, her tür hizmetin piyasalaştırılmasını sağlamayı hedeflediğini öne sürerek, şunları söyledi:
     Türkiye genelinde yapı ruhsatı verme yetkisine sahip toplam 3 bin 649 belediye, il özel idaresi ve organize sanayi bölgesi bulunuyor. Mevzuat zorunlu kılmasına rağmen bu idarelerden sadece 234ü odamıza yapı ruhsatlarını göndermiştir. Mühendislik hizmetinin niteliğini yükseltmek yerine meslek odalarını işlevsizleştirerek sahte mühendisliğin önünü açan düzenlemelere imza atanlara soruyoruz; deprem riskini mühendislik hizmeti alamamış yapıları çoğaltarak mı azaltacaksınız- Deprem gerçeği de çözümsüzlük de sürüyor.
    
     Muhabir: Naim Boşkut / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber İMO Diyarbakır Şube Sekreteri Kaşan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER