Hatayda çadır kentteki yangın

Hatayda çadır kentteki yangın -Vali Lekesiz: Yaşanan yangın neticesinde Suriye vatandaşı Muhammed Agle ve Sabrin Atilla isimli karı koca hayatını kaybetti -İlk değerlendirmelere göre yangının elektrik kontağından kaynakla


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Suriyedeki olaylardan kaçarak Türkiyeye gelenler için Yayladağı ilçesinde kurulan çadır kentte çıkan yangına ilişkin, Yaşanan yangın neticesinde Suriye vatandaşı Muhammed Agle (25) ve Sabrin Atilla (19) isimli karı koca hayatını kaybetti dedi.
     İlçeye gelerek, Yayladağı Kaymakam vekili ve Altınözü Kaymakamı Ali Aslantaştan bilgi alan Lekesiz, kaymakamlıkta yaptığı açıklamada, Suriyeden insani gerekçelerle gelen ve geçici olarak misafir edilen Suriye vatandaşları için hazırlanan Yayladağı 1 nolu konaklama merkezindeki 260 kişinin kaldığı 3 nolu hangarın batı kısmında çıkan yangın sonucu söz konusu hangarın tamamen yandığı ve kullanılamaz hale geldiğini belirtti.
     Yangının ekiplerin yoğun müdahalesi sonrası saat 16.20 sıralarında tamamen kontrol altına alındığını anlatan Lekesiz, şunları kaydetti:
     Yaşanan yangın neticesinde Suriye vatandaşı Muhammed Agle ve Sabrin Atilla isimli karı koca hayatını kaybetti. Muhammed Halil (24) isimli Suriye vatandaşı ise konaklama tesislerindeki ilk müdahaleyi müteakip solunum yetmezliği teşhisi ile Antakya Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Dumandan etkilenen diğer 6 Suriye vatandaşının tedavileri sağlık ocağı ve konaklama tesislerindeki sağlık istasyonunda yapılarak taburcu edilmiştir.
     İlk değerlendirmelere göre, yangının elektrik kontağından kaynaklandığı düşünülüyor. Bununla birlikte konu tüm yönleriyle araştırılmakta ve incelenmektedir. Yaşanan olay neticesinde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına ve konaklama merkezindeki Suriye vatandaşlarına başsağlığı, yaralıya acil şifalar dileriz.
     Lekesiz, sabotaj ihtimalinin olup olmadığı yönündeki soruyu, Takdir edersiniz ki bu olaylardan sonra farklı değerlendirmeler olabilir. Ancak çok somut bir şekilde olayın ortaya çıkışını yaşayan, gören, değerlendiren o çadır kentte kalan insanlarla ben de görüştüm. 2-3 metrelik, 4 metrelik mesafede olduklarını, elektrik panosundan çıkan ışık topunun kimsenin kalmadığı boş bir çadıra düştüğünü, oradaki sünger yatakların, anında alev aldığını ve müdahale edemediklerini anlattılar diye cevapladı.
     Yanan hangarda kalan 260 kişinin Altınözündeki çadırkente nakledilmesinin planlandığını anlatan Lekesiz, cenaze töreniyle ilgili Bunu kendi yakınları ve aileleriyle değerlendireceğiz. Arzu etmeleri halinde ülkelerine gönderir veya burada defnedebiliriz dedi.
    
     Muhabir: Salim Taş / Erdal Türkoğlu / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Hatayda çadır kentteki yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER