Hatay Mimarlar Odasından Başkan Savaşa ziyaret

Hatay Mimarlar Odasından Başkan Savaşa ziyaret


HATAY (A.A) - Hatay Mimarlar Odası Başkanı Yaşar Coşkun ve beraberindeki heyet, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaşı ziyaret etti.
     Antakya Belediyesinden yapılan açıklamada, Başkan Savaş, makamında yaptığı konuşmada, TBMMde kabul edilerek yasalaşan ve şu anda Cumhurbaşkanlığı onay sürecinde bulunan Büyükşehir Belediye Kanununun bütünüyle resmileşmesiyle birlikte, kentte yatırım ve kalkınma adına çok büyük atılımlar olacağını belirtti.
     Bu doğrultuda gelecek süreçte yapılacak çalışmalarda kurum, kuruluş, oda ve derneklerle ortaklaşa hareket edilebileceğini ifade eden Savaş, yasa onayının ardından çıkacak yönetmelikler doğrultusunda çalışma yürütüleceğini bildirdi.
     Savaş, Kent Meydanı düzenlemesi konusunda kurum bünyesinde bazı proje ve verilerin bulunduğunu, bu konuda Mimarlar Odasının proje yarışması fikrine de her türlü desteği sağlayabileceklerini belirtti.
     Mimarlar Odası Hatay Şube Başkanı Coşkun da, yakında büyükşehir statüsüne kavuşacak olan Hatayın, büyükşehir imar yönetmeliği taslağının hazırlanmasına oda olarak katkı da bulunabileceklerini, teknik olan bu çalışmaların ortaklaşa yapılabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Emin Sansar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Hatay Mimarlar Odasından Başkan Savaşa ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER