Hatay Valisi Lekesiz:

Hatay Valisi Lekesiz: -Hataylılar ne Hatayın ne Türkiyenin dostu olmayan karanlık ellerin oyununa gelmeyecek ve kardeşlik iklimini bozmayacaktır -Son zamanlarda belirli bir merkez, bazı karanlık eller, bu zenginlik kayn


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hataylılar ne Hatayın ne Türkiyenin dostu olmayan karanlık ellerin oyununa gelmeyecek ve kardeşlik iklimini bozmayacaktır dedi.
     TOSYÖV Hatay Destekleme Derneğinin düzenlediği etkinliğine katılan Vali Lekesiz, AA muhabirinin, bazı gazetelerdeki terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalanla fotoğrafları yayımlanan ve aynı zamanda Acilciler grubunun lideri olduğu öne sürülen Mihraç Uralın Hataya geldiği ve burada bazı kişilerle kentte karışıklık çıkarmak için toplantı yaptığı iddialarını hatırlatması üzerine Suriyelilerin Hatayda geçici olarak insani gerekçelerle misafir edildiklerini söyledi.
     Suriyelilerin sadece Hatayda değil Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Kahramanmaraş ve Osmaniyede de bulunduğuna dikkati çeken Lekesiz, şöyle konuştu:
     Ancak aşağı yukarı 1 aydır yoğunlaşan, bunların neredeyse tamamına yakını asılsız iddia ve söylentilerin ilimizde yaygınlaşıyor olması çok düşündürücü. Bizler bunların sistematik bir şekilde belirli bir merkezden gerçekleştirildiğini biliyor ve değerlendiriyoruz.
     Vali Lekesiz, Hatayın yüzyıllardır farklılıkları uyum içerisinde yaşatabilme becerisini, kabiliyetini, kapasitesini göstermiş, sergileyebilmiş özel yerlerden bir tanesi olduğunu kaydetti.
     Hatay ve Hataylılar farklılıkların zenginlik olduğuna inanıyorlar diyen Lekesiz, şöyle devam etti:
     Bu zenginliklerin, farklılıkların, zenginliğimiz ve enerji kaynağımız olduğunu değerlendiriyoruz. Ancak son zamanlarda belirli bir merkez, bazı karanlık eller, bu zenginlik kaynağımız, enerji kaynağımız olan farklılıklarımızla, sinir uçlarıyla oynayarak Hatay insanını kışkırtıp birbirine düşürmek istiyor. Şunun altını çizerek vurgulamak ve belirtmek isterim ki, Hataylılar ne Hatayın ne Türkiyenin dostu olmayan bu karanlık ellerin oyununa gelmeyecek ve kardeşlik iklimini bozmayacaktır.
    
     Muhabir: Selim Taş / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Hatay Valisi Lekesiz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER