Hatay Valisi Lekesiz:

Hatay Valisi Lekesiz: Hatayın her noktasına hizmet götürmeye çalışıyoruz


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, kentin her noktasına hizmet götürmeye çalıştıklarını belirtti.
     Lekesiz, Samandağ ilçesinde yürütülen çalışmaları yerinde görmek ve bazı açılışlar yapmak üzere ilçeye geldi.
     Samandağ ilçe merkezinde bulunan 7,5 kilometrelik yolun asfaltlama çalışması töreninde konuşan Lekesiz, kentlerin, ilçelerin, köylerin ve beldelerin zamanın şartlarına göre değişmek zorunda olduğunu söyledi.
     İnsanların yakaladığı hayat standartları, kişi başına düşen araç sayısındaki artış ve yaşanan gelişmelerin yeni ve çağdaş ulaşım yollarını gerekli kıldığını belirten Lekesiz, Ulaşım alt yapısının iyi olması sosyo-ekonomik gelişmenin şartıdır. Yol günümüzde eğitim kadar önemli bir konuma geldi. Bu yüzden ülkemizde son dönemlerde ulaşım alanında çok büyük atılımlar yapıldı. Bu doğrultuda Hatayın her noktasına hizmet götürmeye çalışıyoruz diye konuştu.
     Lekesiz, kentin dört bir tarafında, merkez ilçeyle olan bağlantılı bölünmüş yollarda önemli mesafeler katedildiğini bu yolların büyük çoğunluğunun yıl başına kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
     Samandağ Çevlik-Deniz karayolunun sıcak asfaltlama çalışmasını başlatan Lekesiz, buradaki incelemelerinin ardından ilçeye bağlı olan ve Türkiyedeki tek Ermeni köyü özelliği bulunan Vakıflı köyündeki tarihi bir evin restorasyon çalışmasının başlangıç törenine katıldı.
     Lekesiz, burada yaptığı konuşmada, tüm kurum ve kuruluşların kentteki tarihi zenginliğin gün yüzüne çıkarılması ve turizme kazandırılması adına yoğun bir çalışma içinde olduğunu kaydetti.
     Turizmde iddialı olmak için insanların keyif alabilecekleri mekanlar ve imkanlar hazırlamak gerektiğini belirten Lekesiz, Hatayın kültür, din, kongre, mutfak, deniz turizmi gibi bir çok alanda iddialı olduğunu bu konuda programlı bir çalışma yürütebilmek amacıyla 1,5 yılda Hatay İli Turizm Master Planı hazırladıklarını dile getirdi.
     Lekesiz, geçen yıl kenti 256 bin kişinin ziyaret ettiğini, bu rakamın her yıl katlanarak artırılmasını hedeflediklerini söyledi.
     Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı ise, restorasyonu yapılacak olan tarihi evin Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından tescillenen eserler arasında yer aldığını ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Vakıflı köyü tüzel kişiliğine restorasyon karşılığında 30 yıllığına kiralandığını ifade etti.
     Restorasyonun İl Özel İdaresi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ortaklığında ihale edildiğini belirten Özçakıcı, yapılacak çalışmayla birlikte tarihi eve ve çevresinin turizme uygun bir şekilde düzenlemeye tabi tutulacağını söyledi.
     Özçakıcı, ilçede her türlü turizm faaliyetinin yapılabileceği çok geniş bir zenginliğin bulunduğunu, tüm bu zenginliklerin turizme kazandırılması adına yoğun bir çalışma içinde olduklarını anlattı.
     Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de son dönemde ilçenin hak ettiği yatırımları almaya başladığını, bunun çok güzel bir gelişme olduğunu ifade etti.
     Vakıflı köyündeki restorasyon çalışmasının ardından Lekesiz ve beraberindeki heyet yine ilçeye bağlı Hıdırbey köyünde yürütülen Defne Yolu ve Musa Ağacı Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi çalışmaları yerinde inceledi.
     Lekesiz, bölgede yürütülen çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi.
     Ziyaretlere İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yavuz Açıkbaş, bazı kurum müdürleri ile il genel meclis üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Hatay Valisi Lekesiz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER