Havzada kantincilere hijyen eğitimi verildi

Havzada kantincilere hijyen eğitimi verildi


SAMSUN (A.A) - Samsunun Havza ilçesinde "Okul Kantinleri Özel Hijyen Yönetmeliği" kapsamında okul yöneticilerine ve kantincilere hijyen eğitimi verildi.
     Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimin ilk ayağında Havza, Asarcık, Vezirköprü, Kavak ve Ladik ilçelerinde görev yapan kantin sorumlusu okul idarecileri katıldı.
     Katılımcılara, gıda mühendisi Sibel Özçakmak tarafından özel hijyen şartları, satışa ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliği ve kontrolüne ilişkin usul ve esaslarla ilgili kapsamlı bilgi verildi. Toplantıda ayrıca işletmeye özgü gıdalarda oluşabilecek tehlikeler, gıdanın uygun şartlarda işlenmesi, depolanması, sıcaklık kontrolünün önemi, gıdaların güvenilirliği ve kontrolüne ilişkin usul ve esasları detaylıca anlatıldı.
     Eğitimde ayrıca öğrencilerin daha uygun koşullarda hizmet alması için, okul yönetimi tarafından yapılması gereken denetimlerin objektif şekilde değerlendirilmesi ve ortaya konan kuralların her şekilde uygulanabilmesi için gereken yaptırımların uygulanması gerektiği vurgulandı.
     Toplantının ikinci ayağına ise Havza, Asarcık, Vezirköprü, Kavak ve Ladik ilçelerindeki kantin işletmecileri katıldı.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Havzada kantincilere hijyen eğitimi verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER