Havzada ramazan hazırlıkları imeceyle yapıldı

Havzada ramazan hazırlıkları imeceyle yapıldı


SAMSUN (A.A) - Havzada ev kadınları Ramazan ayında tüketilecek kuru yufkaları imece usulüyle hazırladı.
     Günümüzde birçok gıda ürünü marketlerde hazır olarak satılmasına rağmen Anadolunun her yerinde yapılan ve geleneksel beslenme kültürünün ürünü ve Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında olan kuru yufka, ev kadınlarınca geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor.
     İlçede özellikle ramazanda sahur yemeğinde tüketilen yufkayı, komşu kadınlar bir araya gelerek imece usulü ile açıyor. Kuru halde muhafaza edilen yufkalar sahurda ıslatılıp, içine peynir, çökelek, patates ve kıyma gibi malzemeler konulup fırında ya da tavada tekrar pişirilerek yeniyor.
     Her yıl Ramazandan önce mahallelerindeki kadınlarla birlikte yufka açtıklarını belirten Şerife Mete, Ramazanda yiyeceğimiz yufkayı imece usulüyle yapıyoruz. Ramazandan önce her sene birimizden başlayarak sırayla, birlik beraberlik içinde yufkalarımızı açıyoruz dedi.
     Hazırlıklarını iş bölümüyle yaptıklarını ifade eden Mete, şunları kaydetti:
     Birkaç kadın mahallede kime yufka açacaksak onun evinde toplanıyoruz. Kimimiz hamur yoğuruyor, kimimiz yufka açıyor, kimimiz yufkaları sacda pişiriyor, kimimiz de iş yapanlara yemek hazırlıyor. Bugün bütün marketlerde bizim yaptığımız yiyecekler hazır halde satılıyor ama biz yufka, turşu, salça, tarhana gibi birçok yiyeceğimizi kendimiz yapıyoruz. Temizliğinden emin oluyoruz, sağlıklı olduğunu biliyoruz. Hem de hazır yiyeceklere vereceğimiz paradan daha ucuz oluyor, ev ekonomisine katkı sağlıyoruz.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Havzada ramazan hazırlıkları imeceyle yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER