Havza Bizim Evimiz Evimizi Temiz Tutalım

Havza Bizim Evimiz Evimizi Temiz Tutalım Projesi


SAMSUN (A.A) - Havza Belediyesince hayat geçirilen Havza Bizim Evimiz Evimizi Temiz Tutalım Projesi kapsamında mahallelerde Daha Yaşanılabilir, Daha Temiz Bir Havza İçin El Ele isimli seminerler verilmeye başlandı.
     Seminerlerin ilki Havza Atatürk Vakıfbank Yatılı İlköğretim Okulunda Memduhiye Mahallesi sakinlerine yönelik düzenlendi.
     Havza Belediyesi Temizlik İşleri Şefliği tarafından yürütülen seminer kapsamında mahalle sakinlerine çevre temizliği, çöplerin çevreye vermiş olduğu zararlar, hafriyat artıklarının rastgele atılmaması, evsel atıkların geri dönüşüme kazandırılması ile çevre ve doğanın korunması gibi konularda slayt gösterimi eşliğinde bilgiler verildi.
     Belediye Başkanı Murat İkiz, projenin amacının halkın çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm bilincini arttırmak olduğu ve bu projenin eğitim ayağının 1 yıl devam edeceğini belirterek şunları söyledi:
     Proje kapsamında okullarımızda planlanan seminerlerimizi tamamladık. Şimdi ilçemizde bulanan 17 mahallenin sakinleri ile buluşup halkımızın geri dönüşüm ve çevre temizliği konusunda bilgilendirilmesini hedeflenmekteyiz. Halkın bu projeye destek vermesi çok önemli. Daha yaşanır ve temiz bir Havza için halkımızdan gelecek destek ile daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Herkes evinin önünü temiz tutsa zaten projede önemli bir yol kat etmiş oluruz. Ayrıca geri dönüşümde evsel atıkların yeri oldukça fazla. Bu atıkların ekonomiye kazandırılması ve geri dönüşüm konusunda halkımızı bilinçlendirmek için çalışmalarımız devam edecek.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Havza Bizim Evimiz Evimizi Temiz Tutalım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER