Hayırsever iş adamından engellilere tekerlekli sandalye

Hayırsever iş adamından engellilere tekerlekli sandalye -Mersinde bir iş adamının engelliler için temin ettiği 75 tekerlekli sandalye, ihtiyaç sahiplerine teslim edildi


MERSİN (A.A) - Mersinde bir iş adamının engelliler için temin ettiği 75 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.
     İş adamı Ahmet Çerihan Balata tarafından temin edilen tekerlekli sandalyeler, Mersin Tenis Kulübünde, Vali Hasan Basri Güzeloğlunun da katıldığı törenle dağıtıldı. Güzeloğlu, törende yaptığı konuşmada, her sağlıklı insanın özürlü olmaya aday olduğunu söyledi.
     En büyük engelin kafalarda olduğunu belirten Güzeloğlu, Yapılan veya yapılacak olan yapıları engellilerimizin yararlanacağı şekilde dizayn etmeliyiz. Herkesi sağlıklı ve özürsüz olarak düşünme olgusunu bir an önce aşmalıyız. Aynı gök kubbe altında birlikte yaşadığımız engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırmak zorundayız dedi.
     Günümüzde kentlerin, erişilebilirlik, ulaşılabilirlik ve yaşam kalitesi açısından sorgulandığını ifade eden Güzeloğlu, toplu taşıma araçlarından başlayarak, kent genelindeki her türlü düzenlemeyi engelli vatandaşların yaşam standartlarını yükseltebilmek için yaptıklarını vurguladı.
     Törende yer alan engellilere de hitap eden Güzeloğlu, şunları kaydetti:
     Sizin bizden hiçbir farkınız yok. Zorluklara rağmen hayata tutunduğunuz göz önüne alındığında yüreğinizin gücü ve gönül zenginliğiniz bizlerden daha fazla. Hayatı yakalama arzunuz hiç eksilmesin. Bizim kapımızı çalmaya devam edin. Bizleri sizin isteklerinizi yerine getirmeye mecbur edin.
     Konuşmaların ardından Hollandada kişiye özel olarak geliştirilen tekerlekli sandalyeler, ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Hayırsever iş adamından engellilere tekerlekli sandalye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER