Hayvan üreticilerine arpa desteği

Hayvan üreticilerine arpa desteği -AK Parti Siirt İl Başkanı İlbaş: Kara kışta hayvan yetiştiricilerimizi zor durumda bırakmayacağız


SİİRT (A.A) - AK Parti Siirt İl Başkanı Ali İlbaş, kara kışta hayvan yetiştiricilerini zor durumda bırakmayacaklarını söyledi.
     İlbaş, bu yıl yüksek olan saman fiyatları karşısında hayvan yetiştiricilerinin zor durumda kalmaması için girişimlerde bulunduklarını belirterek, Toprak Mahsulleri Ofisinden (TMO) sağladıkları 5 bin ton arpanın Siirte getirildiğini ve dağıtımına başlandığını bildirdi.
     Hayvan yetiştiricilerinin yüksek saman fiyatları karşısında zorluk çekmemesi için harekete geçtiklerini belirten İlbaş, TMO Genel Müdürlüğü nezdinde yaptığımız girişimler sonucu ilimize 5 bin ton arpanın tahsisini sağladık. Arpa, ilimize nakledildi. Siirt merkez ve Kurtalan ilçelerinde dağıtımına başladık. Kurtalan ve Baykan ilçelerimizdeki yetiştiriciler Kurtalandan, diğer ilçelerimizdeki yetiştiriciler ise Siirt il merkezinde oluşturulan satış merkezinden ucuz arpayı temin edebilecekler. Kara kışta hayvan yetiştiricilerimizi zor durumda bırakmayacağız. İhtiyaç halinde yeni arpa tahsisi için girişimler yapacağız dedi.
     İlbaş, arpanın KDV dahil 69 kuruştan satılmakta olduğunu sözlerine ekledi.
     Damızlık Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Birliği Başkanı M.Ali Şengöz de katkısından dolayı İlbaşa teşekkür etti.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Hayvan üreticilerine arpa desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER