Hayvanlara kaya tuzu önerisi

Hayvanlara kaya tuzu önerisi -Tuzluca Ziraat Odası Başkanı Öner: Kaya tuzu tüketen hayvanın eti lezzetli olur


IĞDIR (A.A) - Tuzluca İlçesi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Öner, ilçede çıkartılan kaya tuzunu tüketen hayvanın etinin daha lezzetli olduğunu söyledi.
     Öner, bölgede hayvancılık yapan besicilerin hayvanlarına kaya tuzu yedirmeleri önerisinde bulunarak, Bu bölgede hayvancılık yapan üreticilerimiz mutlaka hayvanlarına kaya tuzu yedirmelidir. Kaya tuzu hayvan etinin lezzetli olmasını sağlıyor dedi.
     Kaya tuzunun haftada en az 1 defa hayvanlara yedirilmesi gerektiğini belirten Öner, şunları kaydetti:
     Kaya tuzu hem hayvan sağlığı hem de etin lezzetti için önem arz ediyor. Kaya tuzu tüketen hayvanın eti lezzetli olur. Ayrıca hayvanlarımızdan sağılan süt ile elde edilen peynirlerinin korunması içinde bu kaya tuzunu kullanıyoruz. Çünkü rafineri tuz peyniri bozuyor.
     Veteriner Hekim Gökhan Türkan, yetiştiricilikte hayvanlarının sağlığının önemli olduğunu belirterek, Meralardaki bitki türü ne kadar organik ve doğal ise verilen yem ve tuz da o kadar doğal olmalıdır. Hayvanların tükettiği besinlerden insanlar da etkileniyor. Sağlıklı hayvan, sağlıklı hayvansal besin anlamına gelir. Bunun için biz veterinerler olarak üreticilere hayvanlarına kaya tuzu vermelerini tavsiye ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Hayvanlara kaya tuzu önerisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER