Haziran ayı enflasyon rakamları

Haziran ayı enflasyon rakamları -ANASİAD Genel Başkanı Kutlucan: -TÜFEnin temmuz ve ağustos aylarında daha da aşağıya inmesini bekliyoruz


BURSA (A.A) - Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (ANASİAD) Genel Başkanı Eyüp Kutlucan, haziran ayı enflasyon rakamlarına ilişkin, TÜFEnin temmuz ve ağustos aylarında daha da aşağıya inmesini bekliyoruz dedi.
     Kutlucan, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa ekonomilerinin krizde olduğu bir dönemde Türkiyede ekonomiden üst üste iyi haberler geldiğini belirtti. Enflasyonun hem ÜFEde hem de TÜFEde gerilemesinin olumlu bir gelişme olduğunu belirten Kutlucan, ÜFEnin yıllık bazda TÜFEden daha az yükselmesi üretim açısından daha da olumlu bir sonuç. Bu maliyetlerin daha az arttığını gösteren bir gelişmedir. TÜFEnin temmuz ve ağustos aylarında daha da aşağıya inmesini bekliyoruz ifadelerini kullandı.
     Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak ise yaşanan gerilemenin sevindirici olduğunu bildirdi. Tak, enflasyondaki düşüşün temmuz ve ağustosta da sürmesini beklediklerini dile getirerek, Türkiye enflasyonda kalıcı başarıyı yakaladı. Akaryakıt fiyatlarının düşmesi ÜFEye olumlu etki yapıyor. Düşüşün sürmesini umut ediyoruz açıklamasını yaptı.
     İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl da haziran ayında enflasyonun beklentilere uygun olarak aşağıya indiğini belirterek, Avrupa ekonomilerinin krizde olduğu bir dönemde enflasyonun düşmesi ve ekonomimizin büyümesi iş dünyası olarak bize daha çok umut veriyor. Önümüzdeki süreçte enflasyondaki düşüşün süreceğini tahmin ediyoruz görüşünü iletti.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Haziran ayı enflasyon rakamları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER