Hemşirelik Haftası

Hemşirelik Haftası -Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erenoğlu: "Mesleki bilgi, beceri ve marifet isteyen hemşirelik aynı zamanda sempati, özveri ve sağlıklı bir iletişimi de gerektirmektedir"


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, mesleki bilgi, beceri ve marifet isteyen hemşireliğin aynı zamanda sempati, özveri ve sağlıklı bir iletişimi de gerektirdiğini bildirdi.
     Erenoğlu, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, mesleki zorluk ve risklerine rağmen özveriyle çalışan tüm hemşirelerin Hemşirelik Haftasını kutladığını belirtti.
     Kaliteli, adaletli ve sürekli bir sağlık hizmetinin halka ulaştırılmasında tüm sağlık çalışanlarının katkısının büyük olduğunu ifade eden Erenoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:
     "Her meslek grubu, kendine özel bilgi ve beceriyi gerektiren, eksikliği halinde sistemin aksamasına neden olan bir işi yürütmektedir. Sağlık ekibi içerisinde hastalarla en uzun süre temas halinde olan, hasta doktor arasındaki bütünlüğü ve iletişimi koordine eden ve sonuçlandıran hemşirelerdir. Sağlık olduğu sürece hemşireler olmazsa olmaz konumdadır. Çalıştıkları her alanda sağlığı korumak ve yükseltmek için bulunan, insan sağlığıyla savaşan, hastaların tedavisinde hastayla bire bir ilgilenenler muhakkak ki hemşirelerdir. Mesleki bilgi, beceri ve marifet isteyen hemşirelik aynı zamanda sempati, özveri ve sağlıklı bir iletişimi de gerektirmektedir. Hayat kurtarmak ve hastayı hayata bağlamak adına doktorla beraber mücadele eden hemşirelerin görevi devamlıdır. Hemşirelerimizin gece gündüz güç çalışma koşulları altında, aile ve sosyal yaşantılarını ikinci planda tutarak özveri ile görevlerini yaptıklarını biliyoruz. Maalesef, yeterli hemşire sayısının olmaması iş yükünün artmasına neden olurken sözel ve fiziksel şiddete maruz kalan çalışanlarımızın güvenlikleri de zaman zaman riske girmektedir."
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Hemşirelik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER