Hentbol:

Hentbol: -Bayanlar Şampiyonlar Ligi -RK Zajecar: 35 - Muratpaşa Belediyesi: 28


ANTALYA (A.A) - Hentbol Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi ön eleme turu son maçında Muratpaşa Belediyesi, Sırbistan Karadağın RK Zajecar takımına 35-28 yenildi.
     Romanyadaki karşılaşmanın ilk yarısını 13-8 geride tamamlayan Muratpaşa Belediyesi, karşılaşmanın sonlarına doğru etkili bir oyun sergilese de aradaki farkı kapatamadı ve Şampiyonlar Ligi ön eleme turu son maçında RK Zajecara yenildi.
     Muratpaşa Belediyespor Antrenörü Birol Ünsal, AA muhabirine açıklamada, Şampiyonlar Ligi ön eleme turu maçlarında istedikleri, arzuladıkları neticeleri alamadıklarını belirterek, Muratpaşa Belediyespor Bayan Hentbol Takımının bundan sonra yoluna Kupa Galipleri Kupasında devam edeceğini söyledi.
     Kupa Galipleri Kupasında Hırvatistanın Lokomotiv Zagrep takımıyla eşleştiklerini kaydeden Ünsal, büyük olasılıkla 14 Ekim tarihinde ilk maçın Antalyada oynanacağını ve rövanşın ise 21 Ekimde Hırvatistanda yapılacağını dile getirdi.
     Hentbol Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda 4 takımın mücadele ettiğini, ancak bir takımın Şampiyonlar Ligine katılacağını anımsatan Ünsal, şöyle konuştu:
     Diğer 3 takım Kupa Galipleri Kupasında yoluna devam edecek.
     Karşılaşmalarda Romanyanın U. Jolidon Cluj takımı ev sahibi olma avantajını en iyi şekilde kullandı ve Şampiyonlar Ligine katılmaya hak kazandı. U. Jolidon Cluj maçında ilk devreyi 18-16 önde tamamladık. Karşılaşmanın ilk 45 dakikasını da önde götürdük. Ancak maçın son bölümlerinde hakemin düdükleriyle iki dakika cezası alan oyuncularımız oldu. Maça eksik devam etmek zorunda kaldık. Bunda da takım çok zorlandı.
     Muratpaşa Belediyesporun iki yıl üst üste Avrupa Challenge Kupasında ikinci olduğunun altını çizen Ünsal, iyi bir takıma sahip olduklarını, ancak Şampiyonlar Ligi maçlarının çıtasının yüksek olduğunu ve bu tempoya ayak uydurabilmenin çok zor olduğunu ifade etti.
     Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Şampiyonlar Ligine katılma umutları sona eren Muratpaşa Belediyesi, Hırvatistanın Lokomotiv Zagrep takımı ile ilk maçını Antalyada yapacak.
     Öte yandan, Muratpaşa Belediyespor Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Romanyanın Jolidon Cluj, Rusyanın Rostov-Don ve Sırbistan Karadağdan RK Zajecar takımlarıyla Şampiyonlar Ligine katılmak için mücadele etmişti.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER