Hepatit hastalarına bilgilendirme toplantısı

Hepatit hastalarına bilgilendirme toplantısı


MERSİN (A.A) - Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesinde tedavi gören hepatit hastaları Gastroentroloji Bilim Dalınca düzenlenen "Hepatit hastaları bilgilendirme ve moral toplantısı"nda bir araya geldi.
     Gastroentroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Sezgin, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, bölümde takip ettikleri hepatit hastalarıyla 2007den bu yana yılda 1 veya 2 kez bir araya geldiklerini söyledi.
     Mersinde takip ettikleri yaklaşık 2 bin 500 hastaları bulunduğunu ifade eden Sezgin, hepatitin kronik bir hastalık olduğunu belirterek "Tanı konduğundan itibaren hastalarda ve yakınlarında sosyal sorunlara yol açabilen bir hastalık. Bunun farkında olan hekimler olarak, hastalarla daha iyi iletişim kurmak, sorunlarını paylaşmak, bilgilendirmek ve moral olmak için bu toplantıları yapıyoruz" dedi.
     Sezgin, Türkiyede 3.5 milyon insanın hepatit Bden muzdarip olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:
     "Hepatit B ile enfekte olmak her zaman çok ciddi hastalık anlamına gelmiyor. Hepatit taşıyıcılığı da olabilir. Kronik hepatit hastaları ilaç tedavisi mümkün bir hastalık ancak tedavi edilmez, zamanında tanı konamaz ya da hastalar ilaçlarını düzenli kullanmazsa bu hastalık siroz, karaciğer yetmezliği ve karaciğer kanserine gidebilir. Amacımız bu evreleri hiç görmeyelim. Biz bugün hepatit Bden de Cden de çok fazla korkmuyoruz. Tedaviler ilaçlarla çok çok arttı. Yeter ki zamanında bize gelin, ilaçlarınızı düzenli kullanın ve bizimle diyalogda olun, hakikaten sonuçlar mükemmel oluyor. Hastalarımızdan takiplerini aksatmamalarını istiyoruz, bu çok önemli."
     Bölümdeki diğer öğretim elemanlarının da hastalara hepatit türleri ve tedavileriyle ilgili bilgi verdiği toplantıda, hastalar sorular sorarak hastalıkları ve karşılaşıkları sorunlara çözüm aradı.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber Hepatit hastalarına bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER