Hicri yıl başı

Hicri yıl başı -AK Parti Kütahya Tanıtım Medya Başkanı Öz: -Hicret, Allahın isminin ve yüce dinimiz İslamiyetin yüceltilmesi, imanın kuvvetlendirilmesi ve tüm dünyaya yayılması için yapılan mukaddes bir yolculuktur (Fo


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Tanıtım Medya Başkanı Hayri Öz, Hicret olayının, Allahın isminin ve İslamiyetin yüceltilmesi, imanın kuvvetlendirilmesi ve tüm dünyaya yayılması için yapılan mukaddes bir yolculuk olduğunu bildirdi.
     Öz, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Kasım perşembe gününün, tüm İslam alemi için önemli bir gün olan Hicri yıl başı ve Muharrem ayının başlangıcı olduğunu hatırlattı.
     Hicret olayını, Hazreti Muhammed ve ona inanan Müslüman halkın Mekkeden Medineye yaptığı zorlu göç yolculuğu diye niteleyen Öz, şunları kaydetti:
     Hicret ile Müslümanlar güçlenmiş ve bunun sonucunda Mekkenin fethedilmesi sağlanmıştır. Hicret, Allahın isminin ve yüce dinimiz İslamiyetin yüceltilmesi, imanın kuvvetlendirilmesi ve tüm dünyaya yayılması için yapılan mukaddes bir yolculuktur. Hazreti Ömer zamanında hicret esas alınarak Hicri Takvim uygulaması başlamış ve Muharrem ayı, Hicri birinci ay olarak kabul edilmiştir. Muharrem ayını önemli kılan diğer bir tarihi olay da Peygamberimiz Hazreti Muhammedin mübarek torunu Hazreti Hüseyinin Kerbelada şehit edilmesidir. Muharrem ayının 10uncu günü bu nedenle anlam ve manevi değeri yüksek bir gündür. Bu gün tüm İslam aleminde Aşure Günü olarak kutlanmaktadır. Aşure yapılması, dağıtılması, ikramlarda bulunulması Müslümanlar arasında karşılıklı dostlukları pekiştiren, komşuluk ilişkilerini güçlendiren güzel bir gelenektir.
     Burada amaç; insanları sevindirmek, hayır dualarını almak, Müslümanların kaynaşmasını sağlamak, kardeşlik duygularını güçlendirmek, en önemlisi Müslümanların yeni yılını, Hicreti, Kerbela hadisesi ve burada şehit olan Peygamber Efendimizin torunu Hazreti Hüseyini hatırlamak ve yad etmektir. Bu vesileyle tüm İslam aleminin ve aziz milletimizin yeni Hicri 1434üncü yılının insanlık adına hayırlı olmasını, bereketli ve huzurlu geçmesini diliyor, Peygamberimiz Hazreti Muhammed Efendimizin torunu Hazreti Hüseyin Efendimizi rahmetle anıyoruz.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER