Hidromek Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bozkurt:

Hidromek Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bozkurt: -Mevcut 180 dönüm üzerine kurulu tesislerimize ilave olarak Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesinde 1000 dönüm arazi satın aldık ve bir üretim üssü kurmak için kolları sıvadık


ANKARA (A.A) - Hidromek A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bozkurt, mevcut 180 dönüm üzerine kurulu tesislerine ilave olarak Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesinde 1000 dönüm arazi satın aldıklarını ve bir üretim üssü kurmak için kolları sıvadıklarını bildirdi.
     Hidromekten yapılan yazılı açıklamada, 2012 yılı Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (IMDER) verilerine bakıldığında, firmanın hem kazıcı yükleyici, hem de ekskavatör grubunda en fazla yurtiçi satışı gerçekleştiren şirket olduğu belirtildi.
     Kazıcı yükleyici grubunda yüzde 40 pazar payı elde eden ve toplam bin 624 adet satış gerçekleştiren Hidromekin, Türkiyede tüm zamanların iş makineleri pazarının satış rekorunu kırdığı ifade edildi.
     Paletli ekskavatörde yüzde 20, lastikli ekskavatörde yüzde 29luk pazar payına sahip olan firmanın, geçen yıla oranla adetsel olarak yüzde 65 büyüme kaydettiği, 758 adetlik toplam ekskavatör satışıyla Türkiyede bu alanda şimdiye kadarki en yüksek satışı yaptığı belirtildi.
     Geçen yıl satış rakamlarıyla ilgili olarak bir değerlendirme yapan Hidromek A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bozkurt, ürün hatlarını kuvvetlendireceklerini, yatırımları artıracaklarını kaydetti.
     Bozkurt, önümüzdeki süreçte paletli ekskavatör grubunda 50 ton üzeri makinelerini devreye alarak ürün gamını genişleteceklerini ifade etti.
     Bunun dışında yeni ürün gruplarını da bünyelerine katacaklarının altını çizen Bozkurt, Öncelikle lastik tekerlekli belden kırma yükleyici kategorisiyle genişlemeye karar verdik, bunun için çalışmalarımız uzun süredir devam ediyordu ifadesini kullandı.
     Bozkurt, 2012 yılı sonlarında İzmirde yeni satış sonrası hizmetleri tesisiyle beraber servis sayısını 5e çıkardıklarını belirterek, Türkiyedeki toplam servis istasyon sayılarını 60a yükselttiklerini, ayrıca 2013 yılı içerisinde de İstanbul tesislerinin bunlara eklenmesi için çalışmalarını başlattıklarını bildirdi.
     Şu anda üçü Ankarada, biri de İzmirde olmak üzere 4 üretim tesislerinin olduğunu belirten Bozkurt, şunları kaydetti:
     Yükselen talep karşısında mevcut 180 dönüm üzerine kurulu tesislerimize ilave olarak Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesinde 1000 dönüm arazi satın aldık ve dev bir üretim üssü kurmak için kolları sıvadık. Yerli sanayiye büyük önem veriyoruz, yerli tedarikçi sayımızı 350ye yükselttik. Bu sayıyı arttırmak, daha fazla yerli üretime destek vererek istihdam ve iş gücü sağlamak da yine hedeflerimiz arasında. İnsan çok önemli hatta en önemli değerimiz. Amacımız ülkemizden kazandıklarımızı gerek istihdam, gerekse yatırım olarak hem insanımıza hem de iş dünyamıza geri kazandırmak. Bu amaçla Hidromek içi eğitime yaptığımız yatırımların yanısıra Ankara Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde inşaatı başlayan ASO Anadolu Teknik Lisesine de Hidromek olarak büyük destek veriyoruz.
    
     Muhabir: Merve Özlem Çakır
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Hidromek Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bozkurt: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER