Hindistanın Ankara Büyükelçisi Thomas, Gaziantepte

Hindistanın Ankara Büyükelçisi Thomas, Gaziantepte -Thomas, fahri başkonsolosluk açılışına katıldı


GAZİANTEP (A.A) - Hindistanın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, "İki ülke arasında enerji, altyapı, hizmet, bilim ve teknoloji alanlarında birçok fırsat söz konusu" dedi.
     Thomas, bir otelde düzenlenen Hindistanın Gaziantep fahri başkonsolosluğu açılışında yaptığı konuşmada, Hindistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin olumlu yönde artacağına inandığını belirtti.
     Hindistanın Balkan ve Kurtuluş savaşlarında Türkiyeye yardımda bulunduğunu anımsatan Thomas, iki ülke arasındaki ilişkilerin uzun yıllara dayandığını ve bir birine yakın seyrettiğini söyledi.
     Hindistan ile Türkiye arasında ekonomik ve ticari potansiyel bulunduğunu dile getiren Thomas, şunları kaydetti:
     "İki ülke arasında enerji, altyapı, hizmet, bilim ve teknoloji alanlarında birçok fırsat söz konusu. 2010 sonu itibarıyla Türkiye ile Hindistan arasındaki ticaret 4 milyar dolar gerçekleşti. 2011de 7,25 milyar dolara ulaştı. Küresel krize rağmen 2012de 6,64 milyar dolar seviyesinde tutundu."
     Thomas, G-20 üyesi iki ülkenin uluslararası ekonomik ve finansal süreçlerde etkin role sahip olduğunu sözlerine ekledi.
     Vali Vekili Mevlüt Kurban ise Hindistan ile Türkiyenin birçok ortak yönü ve değerleri olduğunu söyledi. Kurban, Hindistanın Kurtuluş Savaşı dönemindeki Türkiyeye yaptığı yardımların unutulamayacağını dile getirerek, "Bu ülke ile felsefi bağılarımız hep olmuştur, olmaya da devam edecektir" şeklinde konuştu.
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da uluslararası kredi kuruluşlarının Türkiyenin notunu artırdığına dikkati çekerek, "Son artırımla beraber uluslararası yatırımcılar açısından Hindistan ile aynı seviyeye geldik" dedi.
     Konuşmaların ardından Thomas, iş adamı Murat Erusluya fahri başkonsolosluk belgesini verdi.
     Törene, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu ve Derya Bakbak, Irakın Gaziantep Başkonsolosu Sabah S. Debbağh, Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkan Yardımcısı Kasım Fincan ve diğer ilgililer katıldı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Hindistanın Ankara Büyükelçisi Thomas, Gaziantepte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER