AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: -"Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım ülkemizin itibarını, onurunu, yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi orada muhafaza etmek zorundayız"


MUĞLA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım, ülkemizin itibarını, onurunu, yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi orada muhafaza etmek zorundayız" dedi.
     Soylu, Fethiye Batı Akdeniz Karaçulha Hal Birliği toplantı salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, 10 yıl önce Türkiyenin her ürettiği 100 lirasının 74 lirasını borca yatıran bir ülke durumunda olduğunu söyledi.
     Süleyman Soylu, Merkez Bankasının açıkladığı politika faizinin son yıllarda ülkenin gördüğü en dip seviyeye düştüğünü belirterek, "Politika faizi yüzde 4,5e düştü. Hepimiz takip ediyoruz. Neden, çünkü her biri bizimle ilişkili bir mesele... Bir derecelendirme kuruluşu Türkiyenin notunu BA1den BAA3e yükseltti. Bu şu demektir; bundan sonra Türkiye riskli bir ülke değil. Tam tersine Türkiyede yatırım yapılabilir. Yabancı sermayenin gelip, Türkiyede yatırım yapabileceği bir ülke haline geldik" diye konuştu.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, bu gelişmenin, Türkiyenin yaklaşık 10 yıldır başarıyla uyguladığı mali disiplin ile ekonomide yapılan kritik reformlardan kaynakladığını vurguladı.
    
     -"Ayakları yere sağlam basan bir ülke durumundayız"-
    
     Soylu, 16 trilyon dolarlık gayri safi hasılası olan Amerikada, üretilen 100 liradan 105 lirasının borç olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:
     "Avrupanın her 100 lirasının 88-90 lirası borç içinde... Bizim ise 100 liramızın 36 lirası borç... Yani ekonomik olarak onlardan daha iyi ve ayakları yere sağlam basan bir ülke durumundayız. Bütün bunları da yaparken ihracatını, 36 milyardan 153,5 milyar dolara çıkaran bir ülke haline gelmişiz. Tarımdaki ihracatını da yaklaşık 4 milyar dolardan, 16 milyar dolar üzerine taşıyan, tarımdaki gayri safi hasılasını da 23,7 milyar dolardan, 63 milyar dolara taşıyan bir ülkeyiz."
     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun Avrupada gördüğü muameleye üzüldüğünü anlatan Soylu, bu durumu, bir siyasi eleştiri konusu haline getirmeyeceğini vurguladı.
     Soylu, Kılıçdaroğlunun yurt dışında, başka bir ülkenin yöneticisinin yaptığı eleştiriden dolayı böyle bir muameleyle karşı karşıya bırakıldığı için, ülke siyaseti adına üzüldüğünü ifade ederek, "Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım ülkemizin itibarını, onurunu, yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi orada muhafaza etmek zorundayız" dedi.
     Süleyman Soylu, programın ardından, esnaf ziyaretinde bulundu.
    
     Muhabir: Utku Uçrak / Okan Özer
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER