Hizanda kapya biberden büyük verim alındı

Hizanda kapya biberden büyük verim alındı


BİTLİS (A.A) - Hizan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçede deneme amaçlı ekilen kapya biberden büyük verim alındı.
     İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Asak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deneme amaçlı ektikleri kapya biberden büyük verim aldıklarını söyledi.
     Bölgede ekimi hiç denenmemiş bir ürünü ektiklerini ve bölge ortalamasının üzerinde verim aldıklarını belirten Asak, şöyle konuştu:
     Kapya biberin özelliği sanayide çok kullanılıyor olması. Tadı ve aromasıyla diğer sebzelerden daha lezzetli olması ve sahip olduğu özelliklerden dolayı, bu biber salça ve konserve yapımında kullanılıyor. Çok kaliteli bir sebze. Kendi mevsiminde bile kilosu 5 liraya çıkabilen bir ürün. Dolayısıyla üreticimiz, birim alanda en fazla geliri elde edebilecek. Aynı alana başka bir çeşit sebze ektiğinizde, kapya biberden elde edeceğiniz gelirin yarısını bile kazanamazsınız. Bu ürünün ekimi bölgede hiç denenmemişti. Biber daha sonra Güneydoğu ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Ortaca ve Nurs köylerinde denemesini yaptık. Bölge ortalamasının üzerinde verim aldık. O bölgedeki çiftçiye yardımcı olduk.
     Müdürlük olarak her yıl bölgede denenmemiş gelir getirici ürünleri demonstrasyon (deneme) olarak ektiklerini kaydeden Asak, bu şekilde ilçenin tarımsal potansiyelini arttırmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hizanda kapya biberden büyük verim alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER