Tuna Nehri bisiklet turu

Tuna Nehri bisiklet turu -Bisikletçiler yaklaşık 1500 kilometrelik tur için Edirneden hareket etti


EDİRNE (A.A) - Edirne Doğa Sporları Kulübünün (EDOSK) 2. Tuna Nehri Bisiklet Turu kapsamında, Edirneli bisikletçiler yaklaşık 1500 kilometrelik tur için Edirneden hareket etti.
     Bisikletçilerin Atatürk Anıtından hareketi öncesi, grup adına açıklama yapan İlhan Balkan, Macaristanın başkenti Budapeşteden başlayarak Tuna nehrinin Karadenize döküldüğü Köstencede turlarını tamamlayacaklarını söyledi.
     Balkan, bisiklet sporunun vatandaşlara sevdirilmesi gerektiğini belirterek, Yaklaşık 13 gün sürecek 2. Tuna Nehri Bisiklet Turu ile nehrin doğduğu yerden döküldüğü yere kadar bisikletle geçen ilk Türk ekip olarak tarihe geçeceğiz dedi.
     Daha sonra bisikletçiler, Atatürk Anıtından bisikletleriyle hareket ettiler. Ekibe, tur süresince teknik destek için bir de araç eşlik edecek.
     Ergun Gözet, Ali Kanar ve İlhan Balkandan oluşan EDOSK bisiklet ekibi, Macaristanın başkenti Budapeşteden başlayarak Mohaç, Osijek, Belgrad, Vidin, Silistre, Giurgiudan geçerek Tuna nehrinin Karadenize döküldüğü Köstencede turlarını tamamlayacak.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Tuna Nehri bisiklet turu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER