Hızlı tren hattındaki çalışmalar devam ediyor

Hızlı tren hattındaki çalışmalar devam ediyor


BURDUR (A.A) - AK Parti Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, Burdurdan geçecek Eskişehir-Antalya hızlı tren projesinde çalışmaların devam ettiğini belirtti.
     Milletvekili Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Eskişehir-Antalya arasındaki hızlı tren çalışmaları hakkında bilgi verdi. Eskişehir, Afyonkarahisar, Burdur ve Bucaktan Antalyaya kadar uzanacak hattın toplam 423 kilometre olduğunu ifade eden Yıldırım, aynı hatta yük taşımacılığının da yapılacağını kaydetti. Yıldırım, Burdurdan geçecek hızlı tren hattının yüksek standartlı, çift hatlı elektrikli, sinyalli bir demir yolu olacağını belirtti.
     Tren hattında etüt, fizibilite çalışmaları ile güzergah tespitinin de yapıldığına işaret eden Yıldırım, projeye göre hazırlanan çevresel etki değerlendirme raporunun onaylanmasıyla projelerin ilgili belediyelere gönderilerek, imar planlarına işleneceğini bildirdi.
     Yıllardır hükümetlerin demir yolu ulaşımına gerekli önemi göstermediğini ileri süren Yıldırım, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     AK Parti hükümetleri döneminde hızlı tren yatırımlarına büyük önem veriliyor. Yüksek hızlı tren hattı tamamlandığında Burdur başta olmak üzere bir çok ilin Antalya Limanına demir yolu bağlantısı sağlanacak. Hat üzerinde, Alayunt, Kütahya, Gazlıgöl, Afyonkarahisar, Sandıklı, Dombay, Keçiborlu, Burdur, Bucak ve Antalya olmak üzere toplam 10 adet istasyon olacak.
     Yıldırım, çalışmaları yakından takip ettiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Hızlı tren hattındaki çalışmalar devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER