Hollanda kolejinin çeyrek asırlık Türkiye ziyareti

Hollanda kolejinin çeyrek asırlık Türkiye ziyareti geleneği -Tilburg kentindeki Mill Hill Kolejinden idareci ve öğrencilerden oluşan 53 kişilik grup, 1987 yılında başlatılan gelenek kapsamında Emetteki kardeş okulu ziyaret etti


KÜTAHYA (A.A) - Hollandanın Tilburg kentinde faaliyet gösteren Mill Hill Kolejinden bir grup idareci ve öğrenci, 25 yıl önce başlatılan ve her yıl sürdürülen ziyaret geleneği kapsamında Kütahyanın Emet ilçesine geldi.
     Kolejin 1987 yılında başlatıp geleneksel hale dönüştürdüğü ziyaret çerçevesinde kolejden 8 idareci ve 45 öğrenci, Emete gelerek, kardeş okul olan Emet Anadolu Lisesini ziyaret etti.
     İlçeyi ve halk pazarını gezen yabancı konuklar, Emet Anadolu Lisesinin öğretmen ve öğrencileriyle sohbet ederek, Türk aile yaşamı, demokrasi anlayışları, Türk esnafın çalışma yöntemleri, gençliğin sorunları ve eğitim hakkında bilgi aldı. Emetli öğrenciler de Hollandadaki toplumsal yaşam ve eğitim sistemini öğrendi.
     Konuk öğrenciler, Emet Çarşısını gezerken yıllar önce bir Türk vatandaşı ile evlenip Hisarcık ilçesine bağlı Karbasan beldesine yerleşen Hollanda asıllı Türk vatandaşı Asiye Zutt Özçelik ile karşılaştı.
     Önceki yıllarda Müslüman olan Özçelik ile sohbet eden konuk öğrenciler, ülkelerinden binlerce kilometre uzaklıkta Hollanda asıllı birisiyle karşılaşmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Özçelik de çeşitli ülkelerden öğrencilerin bu tür etkinliklerle dünya barışına katkı sağladığını dile getirdi.
     Mill Hill Koleji heyeti, Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kentini gezdikten sonra Akdeniz Bölgesinde birkaç gün kalarak ülkelerine dönecek.
     (AE-SDT-MRS)
<< Önceki Haber Hollanda kolejinin çeyrek asırlık Türkiye ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER