Hayat arkadaşıyla aynı gün kalp ameliyatı

Hayat arkadaşıyla aynı gün kalp ameliyatı oldu -Mersinin Tarsus ilçesinde bir traktör firmasının satış bayiliğini yapan Hüdaverdi Öz, evinde rahatsızlanınca, daha önce tedavi amacıyla hastaneye yatırılan 32 yıllık eşiyle aynı gün ka


ADANA (A.A) - Mersinin Tarsus ilçesinde bir traktör firmasının satış bayiliğini yapan Hüdaverdi Öz, evinde rahatsızlanınca, daha önce tedavi amacıyla hastaneye yatırılan 32 yıllık eşiyle aynı gün kalp ameliyatı oldu.
     Tarsus Medical Park Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçede yaşayan tansiyon ve şeker hastası 3 çocuk annesi Emine Öz (56), yaklaşık 1 yıldır göğsünde devam eden ağrılar nedeniyle bir sağlık kuruluşunda muayene oldu.
     Kalbinden sorun olduğu belirlenen Emine Öze, daha sonra gittiği Tarsus Medical Park Tarsus Hastanesinde yapılan anjiyo işleminde, damarlar açılmayınca ameliyat kararı verildi.
     Hastanede odasında Emine Öz, ameliyat olacağı saati beklerken, eşi Hüdaverdi Öz (57) evinde gece geç saatlerde fenalaştı. Karısının bulunduğu hastaneye giden Hüdaverdi Özün kalp krizi geçirdiği ve damarlarının tıkalı olduğu belirlendi. Yapılan anjiyoda damarları açılmayan Hüdaverdi Öze de kalp ameliyatı yapılmasına karar verildi.
    
     -Kocasını ameliyat önlüğüyle görünce öğrendi-
    
     Ameliyathaneye girmeden önce kocasını, normal giysi yerine ameliyat önlüğüyle gören Emine Öz, görevli hemşirelere Bu benim eşim, ne işi var burada- diye sorması üzerine durumu öğrendi.
     Hastanenin kalp ve damar cerrahisi uzmanı Op. Dr. Okan Dost ve ekibi, önce Önce Hüdaverdi Özü ameliyata alarak hastaya dörtlü by-pass uyguladı. Birkaç saat sonra ise Emine Öz aynı ekip tarafından ameliyat edildi.
     Başarılı geçen operasyonların ardından, 32 yıllık evli çift sağlıklarına kavuştu. Bir traktör firmasının Tarsus bayiliğini yapan Hüdaverdi Öz, Tesadüf eseri eşimle aynı gün ameliyat oldum. Aynı saatlerde gözlerimizi açtık. Kaderimiz birmiş. Sağlığımıza kavuştuk. Kendimi eskisinden daha iyi hissediyorum ifadelerini kullandı.
     (AG-İSA)
<< Önceki Haber Hayat arkadaşıyla aynı gün kalp ameliyatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER