Hububat ve yağlık ayçiçek destekleri uydu

Hububat ve yağlık ayçiçek destekleri uydu görüntüleri ile belirlenecek


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, yapılan değişiklikle, hububat ve yağlık ayçiçek desteklemelerinin uydu görüntüleri ile belirleneceğini ifade etti.
     Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu tarafından 19 Aralık tarihinde Uygulama Tebliğinde, havza bazlı desteklemeleri ile ilgili değişiklik yapıldığını belirtti.
     Yağlık ayçiçeği, kanola, dane mısır, aspir, buğday, arpa, çavdar, tritikale, kuru fasulye, mercimek ve nohut ürünlerine ilişkin desteklerdeki değişiklik hakkında bilgi veren Şahin, bu ürünlerin desteklerinin belirlenmesinde, Türkiye İstatistik Kurumu verim ortalamaları yerine, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından tarımsal veriler ve uydu görüntüleri kullanılarak oluşturulan Uydu Tabanlı Parsel Tanımlama Modeline göre belirlenen verimlerin desteklemede dikkate alınacağını kaydetti.
     Şahin, şunları dile getirdi:
     Bu ürünlerin desteklemelerinden yararlanmak isteyen üreticilerin başvuru tarihi 1 Ekim 2012, son başvuru tarihi ise 31 Mayıs 2013 olarak değiştirilmiştir. Başvurularda ürün alım ve satım belgeleri olan fatura ve müstahsil makbuzlarının en son düzenlenme tarihi ise 30 Nisan 2013 olarak değiştirilmiştir. Üreticilerimizin mağdur olmaması için tebliğdeki müracaat tarihlerine ve müstahsil makbuzlarının düzenlenme tarihlerine dikkat etmeleri gerekmektedir.
    
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Hububat ve yağlık ayçiçek destekleri uydu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER