Hurdacılar modern sitelere taşınıyor

Hurdacılar modern sitelere taşınıyor -Adanada çöplerden toplanan kağıt, demir ve plastik gibi malzemeleri ekonomiye kazandıran hurdacılar, 30 milyon liralık yatırımla şehir dışında kurulan sitede faaliyet gösterecek (Fot


ADANA (A.A) - Emrah Yorulmaz - Adanada, çöplerden toplanan kağıt, demir ve plastik gibi malzemeleri ekonomiye kazandıran hurdacılar, kent merkezindeki iş yerlerinden şehir dışında kurulan modern siteye taşınıyor.
     Yerleşim yerleri içerisinde kalan iş yerlerinde çöplerden toplanan katı atıkları biriktiren hurdacılar, görüntü ve gürültü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla kent merkezi dışında tahsis ettikleri 300 dönümlük arazi üzerine kurdukları sitede hizmet verecek.
     Adana Makine Aksamı ve Hurdacılar Odası Başkanı Kemal Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adanada hurdacılık mesleğiyle geçimini sağlayan ve iş yeri sahibi olan yaklaşık bin esnaf ve bu sektörde çalışan yaklaşık 15 bin kişi olduğunu söyledi.
     Hurdacıların büyük çoğunluğunun merkez ilçeler Seyhan, Sarıçam ve Yüreğirde konuşlandığını belirten Deniz, belediyeden tahsis ettikleri 300 dönüm arazi üzerine yaklaşık 160 iş yeri açtıklarını, her iş yerinin bin metrekare alana sahip olduğunu kaydetti.
     Kurdukları bu sitenin Türkiyede örnek teşkil ettiğini dile getiren Deniz, Şehir içinde kötü görünen, halk sağlığını tehdit eden, görüntü ve gürültü kirliliğine sebep olan hurdacıları siteye taşıyarak vatandaşımızı rahatsız etmeden işimizi yapacağız dedi.
    
     -Fabrika gibi dükkan-
    
     Vatandaşın şehir merkezinde yer alan, görüntü ve gürültü kirliliğine neden olan hurdacılardan rahatsız olduğuna dikkat çeken Deniz, şunları kaydetti:
     İşimizi yaparken vatandaşı rahatsız etmek istemiyoruz. Hurdacı esnafımızın hiç birinin iş yerinde bir ofisi ya da mutfağı yok. Kurduğumuz bu modern siteye taşınan her esnafımızın kendine ait bir ofisi olacak. İşçisinin soyunma odası olacak. Esnafımız daha rahat çalışabilecek. Burada yaklaşık 30 milyon liralık yatırım yaptık. Burada dükkanlar bin metrekareden oluşuyor. Türkiyede 500 metrekarelik yerler fabrika oluyor. Biz de fabrika gibi büyük iş yerlerinde işimizi yapacağız.
     Hurdacıların, geri dönüşümü yapılabilen atıkları çöpten toplayarak ülke ekonomisine ve çevre temizliğine büyük katkı sağladıklarına dikkat çeken Deniz, yeni hurdacılar sitesi sayesinde çok sayıda işçi çalıştırmaya başlayacaklarını, böylece istihdama destek vermiş olacaklarını vurguladı.
     Yeni bir site daha kurmayı planladıklarını anlatan Kemal Deniz, bu çalışmalar sayesinde hem vatandaşın daha düzenli bir çevrede yaşamasına, hem milli ekonomiye katkı sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Hurdacılar modern sitelere taşınıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER