HÜRSİAD, iftar sofrasını Arakana gönderiyor

HÜRSİAD, iftar sofrasını Arakana gönderiyor


GAZİANTEP (A.A) - Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD), ArakanMüslümanlar için nakdi yardım kampanyası başlattı.
     HÜRSİADdan yapılan açıklamada, Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla başlatılan kampanya çerçevesinde geleneksel iftar yemeğinin iptal edilerek, buraya harcanacak para, kampanyaya aktarıldı.
     HÜRSİAD Başkanı Kasım Fincan, yönetim kararıyla iftar için kullanılması gereken parayı Arakanlı Müslümanlara göndermeyi kararlaştırdıklarını belirtti.
     Arakan için iftara vakti konulu kampanyaya üyelerinin ve Gazianteplilerin de destek vermesini bekleyen Fincan, şöyle konuştu:
     Yaşanan zulme duyarsız kalamazdık, daha önce İskenderun, Batman,Pakistan, Endonezya, Haiti ve Afrika için de kampanya düzenlemiştik. Daha düne kadar Arakandan haberimiz yoktu, Arakanı televizyonda, internette ve gazetelerde gördük. Müslüman halk üzerinde çok büyük işkenceler, zulümler yapılıyor. Yapılan bu zulüm görmezden gelinemez, yardım çığlıklarına kulak tıkayamazsınız. Geleneksek iftar programımızı bu sene iptal ettik. Ülkemiz şartlarında bir kişinin iftar yemeği ücreti Myanmarda bir ailenin 1 aylık geçim kaynağı oluyor. Üyelerimiz aileleriyle iftar yapmış gibi bu kampanyaya canı gönülden fazlasıyla katkı sağlayacaklar.
     Kampanyaya desteklerinden dolayı HÜRSİADa teşekkür eden Kimse Yokmu Derneği Gaziantep Şube Başkanı Muzaffer Şirin de Myanmarda yaşanan siyasi gerilim nedeniyle uluslararası örgütler ve yardım kuruluşlarının Arakan bölgesine giremezken, Bangladeşteki kamplara sığınan Arakanlı Müslümanların hayatta kalma mücadelesi verdiğini hatırlattı.
     Derneklerinin 400 binden fazla Arakanlının sığındığı Bangladeşteki kamplara yardım ulaştırmak için bölgeye yardım ekibi gönderdiğini anımsatan Şirin, Yardımlar ekibimiz tarafından bizzat ulaştırılacak. Bölgede bir hafta kalacak olan ekibimizin vereceği rapor doğrultusunda Arakanlı Müslüman mültecilere yardımların Ramazan boyunca devam etmesi planlanıyor dedi.
     Şirin, tümü operatörlerden 27 Arakan yazıp 5777ye gönderilmesi halinde Arakana 5 TL bağış yapılabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber HÜRSİAD, iftar sofrasını Arakana gönderiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER