Hüseyin Üzmezin yargılandığı dava

Hüseyin Üzmezin yargılandığı dava -Bursa Barosu Başkanı Demiröz, mağdur B.Çnin babası Bekir Çnin ulusal bir gazetede ve bazı haber portallarında yer alan Eşimi, kızımın avukatı öldürdü şeklindeki açıklamalarını kınadı -Demiröz


BURSA (A.A) - Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Hüseyin Üzmezin yargılandığı davada, hapis cezasına çarptırılan ve cezaevinde ölen mağdur B.Çnin annesi Livaze Ç. ile ilgili Bekir Çnin, ulusal bir gazetede ve bazı haber portallarında yer alan Eşimi, kızımın avukatı öldürdü şeklindeki açıklamalarını kınadı.
     Demiröz, Bursa Adalet Sarayındaki Baro Başkanlık makamında düzenlediği basın toplantısında, dün ulusal bir gazetede ve bazı haber portallarında, Eşimi, kızımın avukatı öldürdü şeklinde başlıklar atılarak bir haber yayınlandığını, bu haberde, avukatın isminin açıkça yer almasına rağmen, bu ifadeyi kullanan kişiden Bekir Ç. diye bahsedildiğini belirtti.
     Avukata cevap hakkı tanınmadan bu şekilde bir başlık atılmasının uygun olmadığını dile getiren Demiröz, Bu durum mesleğimizin sürdürülebilirliğine yapılan açık bir saldırıdır dedi.
     Demiröz, haberde bahsi geçen avukatın Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyesi olması sebebiyle mağdur çocuğun avukatı olarak CMK kapsamında görevlendirildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
     Malum dava dosyasında mağdur çocuk B.Çyi cinsel yönden istismar eden ve bu istismara sebep olanların yargılanıp hüküm giydikleri tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Meslektaşımız, tamamen meslek kurallarına ve yasalara uygun davranarak merhum Livaze Çnin kızı B.Çnin yani cinsel istismara uğrayan bir çocuğun haklarını herkese rağmen savunmuş, bu görevi yaparken de çocuğun yüksek yararı ilkesinden ödün vermeyerek görevini de en iyi şekilde yerine getirmiştir. Livaze Ç, malum dosyada sanık sıfatıyla yargılanmış, yargılama neticesinde suçun sabit olduğu mahkemece karar altına alınmış ve bu karar da Yargıtay onayından geçerek kesinleşmiştir. Bu yargılama içerisinde meslektaşımız sadece görevini yerine getirmiştir.
     Böyle bir haberde avukatın isminin zikredilmesinin hem meslektaşlarına hem de kendisine bu görevlendirmeyi yapan baroya yapılan bir saldırı olduğunu öne süren Demiröz, Savunma mesleği kutsaldır ve bu şekilde yeterince araştırılmadan ve tiraj kaygısı ile basına malzeme yapılması son derece yanlıştır. Bursa Barosu, meslektaşımızın sonuna kadar arkasındadır ifadelerini kullandı.
     Yargılandığı davada, 16 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verilen Livaze Ç, 14 Kasımda cezaevine girmiş, 28 Aralıkta Bursa E Tipi Kapalı Cezaevinde hayatını kaybetmişti. Livaze Çnin, ilk belirlemelere göre kalp krizinden öldüğü bildirilmişti.
    
     Muhabir: Cem Şan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Hüseyin Üzmezin yargılandığı dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER