Huzurevi sakinleri bilgisayar kurdu oldu

Huzurevi sakinleri bilgisayar kurdu oldu -Adanada, AB desteğiyle yürütülen Öğrenmek için çok geç değil projesi kapsamında açılan kursa katılan huzurevi sakinleri, bilgisayar öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor -Yaşları 60 ile 76


ADANA (A.A) - Volkan Kaşik - Adanada, AB hibe programları desteğiyle yürütülen Öğrenmek için çok geç değil projesi kapsamında açılan kursa katılan huzurevi sakinleri, bilgisayar öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.
     Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde oluşturulan bilgisayar sınıfında Çukurova Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen kursa katılan ve yaşları 60 ile 76 arasında değişen 10 kursiyer, öğrenmenin yaşı olmadığını bir kez daha gösteriyor.
     Bilgisayar kullanmayı öğrenip uzaktaki akrabaları, çocukları ve torunlarıyla görüşme imkanı da bulan yaşlılar, bu sayede zamanlarını da en iyi şekilde değerlendiriyor.
     Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nurdan Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırladıkları projeyle huzurevi bünyesinde oluşturdukları bilgisayar sınıfında misafirlerine eğitim verdiklerini söyledi.
     Öğrenmenin yaşının olmadığını göstermek amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Avcı, huzurevi sakinlerinin bilgisayar kullanmasını öğrenip internet üzerinden yakınlarıyla iletişim kurabildiğini ifade etti.
     Avcı, Polonya, İtalya ve Çek Cumhuriyeti ortaklığıyla hayata geçirdikleri projeyle kursiyer yaşlıların gelişen teknolojiye ayak uydurmasını hedeflediklerini de kaydetti.
     Çukurova Halk Eğitim Merkezinde görevli bilgisayar öğretmeni Nesrin Hökten ise huzurevinde kalanlara bilgisayar kullanmayı öğrettiğini ve yaşlıların eğitimlerde gayet başarılı olduklarını bildirdi.
     Huzurevi sakinlerine, bilgisayar eğitimi vererek interneti daha etkili nasıl kullanabileceklerini, uzaktaki akrabaları ve çocuklarıyla daha iyi nasıl iletişim kurabileceklerini anlattıklarını hatırlatan Hökten, Eğitimler gayet iyi gidiyor. Yaşlıların ilgisi gayet iyi. Öğrencilerim, verdiğim bilgilerin tamamını alabiliyorlar. Gerçekten öğrenmenin yaşı yokmuş dedi.
     Hökten, kursa 3ü kadın toplam 10 yaşlının katıldığını anlatarak, kurs sonunda başarılı olan yaşlılara sertifika verileceğini de sözlerine ekledi.
    
     -İnternet üzerinden yakınlarıyla görüşüyorlar-
    
     Kursiyerlerden Mehmet Celal Kayışoğlu (68) yaklaşık 3 yıldır huzurevinde yaşadığını anımsatarak, kursun düzenlenesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
     Daha önce bilgisayar kullandığını söyleyen Kayışoğlu, Kursa başladıktan sonra hiçbir şey bilmediğimi öğrendim. İnternet üzerinden iletişim kurmayı, Adana içi ve dışındaki yakınlarımla haberleşmeyi, mail atmayı, görüntülü konuşmayı, günlük gazeteleri okumayı bu kursta öğrendim diye konuştu.
     Huzurevinde 6 aydır kalan Belkıs Kır (60) de daha önce bilgisayar kullanmadığını, eğitimler sayesinde artık rahatça bilgisayar kullanabildiğini anlattı.
     Turhan Cemal Görgün (74) ise bilgisayar eğitimi verileceğini duyduğunda heyecanlandığını dile getirerek, şöyle dedi:
     Yıllar öncesinde iş yerimde bilgisayar kullanıyordum, ancak hiçbir eğitim almadım. Çok iyi bildiğimi düşünüyordum, ama kursa başlayınca bilmediğim çok şey olduğunu gördüm. Öğrenmenin yaşı yok. Öğrendiğim bilgilerle 20-25 yıldır görmediğim bir arkadaşımı internet aracılığıyla buldum ve karşılıklı olarak görüştük. Çok güzel oldu, bizlere bu imkanı sağlayanlara teşekkür ediyorum.
     Nimet Alpay (76), kursta aldığı bilgilerle ABDdeki ağabeyiyle görüntülü konuşma yapabildiğini, Faik İzgır (63) ise daha önceden bilgisayar kullandığını ancak kurs sayesinde daha fazla bilgi kazandığını söyledi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Huzurevi sakinleri bilgisayar kurdu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER