Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler

Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler -Kastamonu İl Müftüsü Şeker: Bunlar günü birlik oyunlardır


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Müftüsü Dursun Ali Şeker, Hz. Muhammede hakaret içeren ve İslam dünyasında tepkilere yol açan Müslümanların Masumiyeti filmine ilişkin, Bunlar günü birlik oyunlardır dedi.
     Şeker, AA muhabirine, Kuranı Kerimde Enam Suresinin 108. Ayetinde insanların kutsal değerlerine, dinine ve inancına sövmenin yasaklandığını söyledi.
     Bütün insanların barış içinde yaşamak zorunda olduğunu vurgulayan Şeker, Müslümanların tarih boyunca kutsal görülen şeylere saldırmadığını belirtti.
     Şeker, Peygamber Efendimizin özel hayatına girip ortada olmayan olayları yakıştırmanın doğru olmadığının altını çizerek, şunları kaydetti:
     İnsanların inancına televizyon, gazete yada film yoluyla saldırmak doğru değildir. Bunlar günü birlik oyunlardır. Bunlar insana, insanlığa yakışmaz. Hindistanın bir kısmı ineğe kutsal diye bakıyor. Ona dokunamayız, bize uygun gelmeyebilir ama biz ona saygı göstermeliyiz. Kalkıp siz neden inanmıyorsunuz diyemeyiz. Bir dindarın dünyada yaşama hakkı kadar, dinsizin de dünyada yaşama hakkı vardır. Herkesin can güvenliğinin olması gerekir.
     Hz. Muhammede hakaret içeren filmle ilgili bir çok İslam ülkesinde Müslümanların tepki gösterdiğini hatırlatan Şeker,Ayaklanmalar oldu, öldürülenler var. Ölenlerin ne suçu var- Hakareti hoş görmüyorlar ve ama kendileri hakaret ediyorlar. Müslümanların bu konudaki tavrını ortaya koymak lazım diye konuştu.
    
     Muhabir: Esra Karamuk/Sinan Özmüş
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER