Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler

Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler


VAN (A.A) - Vanda, Hz. Muhammede hakaret içine filme tepki gösteren bir grup, ABD ve İsrail bayrağının sarılı olduğu bir tabutu yaktı.
     Kendilerine Müslüman Gençler adını veren yaklaşık 100 kişi Sanat Sokağında bir araya gelerek, Sanat Sokağında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, Amerika Birleşik Devletlerinde çekimleri yapılan Müslümanların Masumiyeti isimli filme tepki gösterdi.
     Grup adına bir açıklama yapan Halil Kırbaç, İslama ve Müslümanlara hakaret eden bu çirkin saldırıya İslam dünyasının tepkisiz kalınmasını beklemenin büyük bir hakaret olduğunu söyledi. Kırbaç, İşgalin, sömürünün, manipülasyonun, kutsala saldırının, hakaretin, nefretin ve her türlü tahrikin olduğu bir yerde şiddet bir sonuçtur ve bunun müsebbibi şiddeti ortaya çıkaran sebepler ve tetikleyenlerdir. Hz. Muhammede ve Müslümanlara açıkça hakaret eden bir filmin fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilememelidir. Hz. Muhammedin ve diğer tüm peygamberler alay konusu edilemez dedi.
     Basın açıklamasının ardından üzeri ABD ve İsrail bayrakları ile örtülen ve üstünde ABD Başkanı Barack Obama, ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton ve bazı devlet başkanlarının resimlerinin bulunduğu tabutu ateşe verdi.
     Grup yaptığı eylemin ardından sessizce dağıldı.
    
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER