İbis Adana Otel açılış töreni

İbis Adana Otel açılış töreni -Ekonomi Bakanı Çağlayan: Keyfini çıkarta çıkarta söylüyorum rakamları, 194 milyar dolar bu ülkenin kasasına mal ve hizmet ihracatından dolayı döviz girmiş -Kültür ve Turizm Bakanı Çelik:


ADANA (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, geçen yılın ihracat rakamlarıyla ilgili olarak, Keyfini çıkarta çıkarta söylüyorum rakamları, 194 milyar dolar bu ülkenin kasasına mal ve hizmet ihracatından dolayı döviz girmiş dedi.
     Çağlayan, İbis Adana Otelin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yeni tesislerin açılmasının Türkiyenin standartlarının gelişmesinin bir göstergesi olduğunu belirtti.
     Geçen yılı değerlendiren Çağlayan, ihracat pazarlarındaki sıkıntılara rağmen 2012 yılını çok başarılı bir şekilde kapattıklarını ifade etti.
     Geçen yıl yaklaşık 151,9 milyar dolar mal ihracatı yapıldığını ve bunun Cumhuriyet tarihinde bir benzeri olmadığını belirten Çağlayan, bu ay sonu kesin rakamlar açıklandığında ise 152,5-153 milyar dolara yakın bir mal ihracatı olmasının beklendiğini söyledi.
     Hizmet ihracatında ise 11 aylık döviz gelirinin 39 milyar dolar olduğunu, onun da kesin rakamlarla 41 milyar dolara çıkacağını kaydeden Çağlayan, şöyle devam etti:
     Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştiriyoruz. Türkiye yaklaşık 153 milyar dolara yakın mal ihracatı yapan, 41 milyar dolar hizmet ihracatı yapan, keyfini çıkarta çıkarta söylüyorum rakamları, 194 milyar dolar bu ülkenin kasasına mal ve hizmet ihracatından dolayı döviz girmiş oluyor. Türkiye, bu rakamlarla beraber ithalatı da koyduğumuz zaman 2012 yılında 455 milyar dolar toplam dış ticaret hacmine sahip olan bir ülke oldu. Allahımıza şükürler olsun.
     AK Parti hükümetleri öncesi döneme ait ihracat rakamlarını anlatan ve şu anki döneme ait rakamları hatırlatan Çağlayan, Bunu övünerek ifade etmek istiyorum. Türkiyede siyasi istikrarın, ekonomik istikrarın bir sonucudur bu. Türk teşebbüsünün, Türk iş dünyasının önü, eli kolu açıldığında neler yapabileceğinin çok net bir göstergesidir bu. Bu otel de bunun en canlı örneği dedi.
    
     -Kültür ve Turizm Bakanı Çelik-
    
     Bu arada Çağlayan, törene birlikte katıldığı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelike hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, Nasıl Bakanıma yakıştı di mi Bakanlık dedi.
     Çelik de yaptığı konuşmada, otelin açılışına farklı bir sorumlulukla katıldığını belirterek, Milletvekili olarak açmaya söz verdiğimiz yeri başka bir sorumlulukla açtığımız için alacağımız var. Hemen yeni minimum 4 yıldızlı bir otel istiyoruz Adanaya dedi.
     Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da açılan bu tesisin kent turizmine katkı sağlayacağını söyledi.
     Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın da Adanaya yeni bir tesis açtıkları için mutlu olduklarını belirterek, oteli tanıttı.
     Konuşmaların ardından Çağlayan, Çelik, Coş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik ve Menderes Türel, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz kurdele keserek, otelin açılışını yaptı.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber İbis Adana Otel açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER