İçişleri Bakanı Şahin:

İçişleri Bakanı Şahin: -(Sivas PMYO) Burada ortak çalışmanın, çok başarılı bir uluslararası örneğini görmekteyiz. Katkısı olan bütün ülkelere teşekkür etmek istiyorum -Afgan öğrencilerimiz, Bakanlığımızın, Sivas halkının,


SİVAS (A.A) - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Afgan polis adaylarının eğitim gördüğü Sivas Polis Meslek Yüksekokulunun (PMYO), ortak çalışmanın çok başarılı bir uluslararası örneği olduğunu söyledi.
     Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Afgan polis adaylarının eğitim gördüğü Sivas PMYOyu ziyaret etti.
     Ziyaretin ardından Afgan öğrencilerle bir araya gelen Şahin, burada yaptığı konuşmada, coğrafi olarak uzak Afganistan ve Türkiyenin kültürel, inanç ve duygu olarak birbirinin aynısı iki ülke olduğunu belirtti.
     Konuk Cumhurbaşkanı Karzainin Pakistan, Afganistan ve Türkiye üçlü zirvesi için Türkiyeye geldiğini anımsatan Şahin, Bundan bir ay önce 14 Kasımda Kabilde zatıalinizi Cumhurbaşkanlığı Sarayında ziyaret ettiğimde sizlere ziyaretinizin bir bölümüne Sivas ziyaretini de almanızı önermiştim. Hiç tereddüt etmeden bunu kabul ettiğiniz ve bugün icra ettiğiniz için teşekkür ederim dedi.
     İçişleri Bakanlığı olarak okulu bitirdikten sonra ilk olarak Afgan polis öğrencilerinin eğitimine açtıklarını, ilk mezunları verdiklerini ve ikinci dönem eğitimin sürdüğünü dile getiren Şahin, şöyle konuştu:
     Bu okulun adı artık Afgan polis okulu olarak bilindi. Sivasta duyuldu, Ankarada da Türkiyede Afgan polis okulu olarak anılıyor. Biz bundan memnunuz, iftihar ediyoruz. Eminim ki, zatıaliniz ve Afgan yönetimi, Afgan polis adayları da burada, bu okulda olmaktan, bu okulun Afgan polis okulu olarak anılmasından memnundur. Okuldaki eğitim faaliyeti, Türkiyenin ev sahibiyle olduğu kadar NATO, Japon ve Afgan hükümetlerinin de katkıları ve katılımlarıyla gerçekleşmektedir. Burada ortak bir çalışmanın çok başarılı bir uluslararası örneğini görmekteyiz. Katkısı olan bütün ülkelere teşekkür etmek istiyorum.
    
     -Afgan öğrenciler bize emanet-
    
     Okuldaki öğretmenlerin adeta tarih yazdığını ifade eden Şahin, Bu tarih, eğitim tarihine yazılan bir gerçek olduğu kadar, Türk-Afgan dostluğuna ve işbirliğine atılan bir imzadır. Burada fedakarca görev yapan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Şahin, Karzainin ziyaretinin kendilerini onurlandırdığını belirterek, Afgan öğrencilerimiz, Bakanlığımızın, Sivas halkının, Türk milletinin emanetindedir. Onlar bizim ilk günden ayrılış anlarına kadar değerli konuklarımızdır dedi.
     Polis Meslek Okulundaki ziyarete, Jandarma Güvenlik Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Osman Eker ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da katıldı.
     Ziyaretin ardından konuk Cumhurbaşkanı Karzai, Sivastan ayrıldı.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber İçişleri Bakanı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER