Iğdırda karne sevinci

Iğdırda karne sevinci -Kentte 52 bin öğrenci karne alarak, yarıyıl tatili sevinci yaşadı


IĞDIR (A.A) - Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 125. Yıl Anadolu Lisesinde düzenlenen törenle 52 bin öğrenciye karneleri verildi.
     Iğdır Valisi Ahmet Pek, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin en büyük beklentisinin yarıyıl tatili olduğunu anımsatarak, bu sevinci yaşamak için öğrencilerin sabırsızlıkla beklediğini söyledi.
     Doğu Anadolu Bölgesinin farklı olduğunu belirten Pek, şunları kaydetti:
     Bölgemizin durumu çok farklı. Yarıyıl tatilinde olmasa bile yaz tatilinde öğrenciler aile ekonomisine katkı sağlamak için çalışıyorlar. Bazen öğrenciler öğrenciliğini net bir şekilde yaşamıyor. Çocukluğunu da yaşamıyor. Daha çocukken geçim derdine de düşebiliyorlar. Öğrencilerimiz ilk dönem gayret sarf ettiler. Bugün de bunun sonucunu alacaklar. Ama bu sonuçları çok büyütmemek gerekir. Belki de istenilen sonuçlar olmayabilir. Bunu çok önemli olarak görmeyin.
     Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş de bir eğitim dönemini daha geride bıraktıklarını belirterek, kent genelinde 52 bin öğrencinin karne sevinci yaşadığını söyledi.
     Öğrenci ve velilerin alınan karneleri birer sonuç değil, sürecin bir parçası olarak görmeleri gerektiğini vurgulayan Ateş, Karnesinde kırık olan öğrenciler, karneleriniz size mevcut durumu göstererek, düzeltmeniz için yeni bir şans veriyor. Motivasyonunuzu ve gayretinizi arttırarak yıl sonuna kadar tüm bunları düzeltebilirsiniz dedi.
     Konuşmaların ardından Vali Pek, öğrencilere karne dağıttı.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdırda karne sevinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER