Iğdırda sigarayla mücadele

Iğdırda sigarayla mücadele


IĞDIR (A.A) - Iğdır ve ilçelerindeki devlet hastaneleri bünyesinde kurulan sigara bırakma polikliniklerine 970 kişi müracaat etti.
     Iğdır Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birim Amiri Orhan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından ülkenin önemli halk sağlığı problemlerinden biri olan ve bağımlılık yapan sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerle ilgili ciddi çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.
     Çelik, sigarayla mücadele çalışmaları kapsamında Iğdırda kurulan Tütün Kontrol Kurulu ile tütün ürünleri satanlar dahil bütün ticari kuruluşların ve kamu kurumlarının denetlediğini ifade eden Çelik, 46 kişilik ekiple 900 iş yeri denetlenmiş ve sigara içildiği tespit edilen yerlere ceza uygulanmıştır. Böylelikle sigara kullanım oranı azaltılarak, kapalı alanların hava kalitesinde ciddi bir iyileşme sağlanmıştır. Bu uygulamalarda halkımızın da büyük desteğini kazanılmıştır dedi.
     Iğdır merkez başta olmak üzere Karakoyunlu, Aralık ve Tuzluca ilçelerindeki devlet hastanelerinde sigara bırakma poliklinikleri kurulduğunu belirten Çelik, sigaradan kurtulmak için 970 kişinin başvurduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdırda sigarayla mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER