Iğdır Merkez Camisi turizme de katkı

Iğdır Merkez Camisi turizme de katkı sağlayacak -Kentte yapımına 2004 yılında başlanan minarelerinin uzunluğu 67 metreyi bulan Merkez Camisi tamamlandığında 6 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek -Iğdır Müftüsü Kulaz: Iğdır, Ermenis


IĞDIR (A.A) - Emrah Kocabey - Iğdır Müftüsü Cüneyt Kulaz, yapımına 2004 yılında başlanan, minarelerinin uzunluğu 67 metreyi bulan Merkez Camisinin kentin turizmine katkı sağlayacağını belirterek, Iğdır, Ermenistan, Nahçıvan ve İrana komşu. Dolayısıyla bu ülkelerden gelecek olan vatandaşlar, dindaşlar, soydaşlar ve turizm amaçlı gelen her bir insanın dikkatini çekecek bir camidir dedi.
     Kulaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin tamamlandığında bölgenin en güzel camisi olacağını ifade etti. 2 bin metrekare alan üzerine yapılan camide, 6 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceğini anlatan Kulaz, Zemin katı otopark olarak yapıldı. Caminin ana kubbeden yüksekliği 42 metre, minarelerin yüksekliği ise 67 metredir dedi.
     Caminin minarelerinin çok uzak bölgelerden görülebileceğini belirten Kulaz, şöyle devam etti:
     Bu cami Doğu Anadolunun dini turizmine örnek teşkil edecek. Caminin tamamıyla aydınlatması yapıldığında gece ova alanında uzaktan da görülebilecek. Mimarisi ve cemaat kapasitesi bakımından bölgenin en gözde camisi olacak. İnanç turizmi açısından dikkate değer bir yapıya sahip. Iğdır, Ermenistan, Nahçıvan ve İrana komşu. Dolayısıyla bu ülkelerden gelecek olan vatandaşlar, dindaşlar, soydaşlar ve turizm amaçlı gelen her bir insanın dikkatini çekecek bir camidir. Minaresi ve kubbesiyle çok gözde bir cami olacak.
     İnşaatı devam eden caminin önümüzdeki Ramazan ayında ibadete açılacağını ifade eden Kulaz, Tamamlandığında Doğu Anadolu Bölgesinin en güzel camisi konumunda yer alacak. Bazı illerimizde belki bu camiden büyük camiler olabilir ama bu mimaride inşa edilmiş cami bulunmamaktadır. Çünkü bu mimari Osmanlı mimarisi esas alınmak suretiyle düşünülmüş. Yani İstanbul, Edirne gibi illerimizdeki cami mimarileri göz önünde bulundurularak yapılmış diye konuştu.
    
     -Camimiz sosyal hayata canlılık getirecek-
    
     Merkez Camisinin sosyal hayata canlılık getireceğini vurgulayan Kulaz, Asker uğurlama, hac uğurlama gibi programların yapılacağı tek cami olacak. Yapımı tamamlanınca sosyal bütünlük açısından önemli bir yere sahip olacak. Bu cami için bütün vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Çünkü tamamlandığında şehrimiz için büyük önem arz edecek dedi.
     Kulaz, caminin 3 minaresinin tamamlandığını, kubbe kaplamalarının bittiğini ifade ederek, Kapı pencere ve ince işler dışında çok bir işi kalmadı. Bayındırlık tespitlerine göre daha 2,5 milyon TLye ihtiyaç var. Daha çok Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından destekleniyor. Yerelde vatandaşlarımızdan çok az gelir elde ediyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdır Merkez Camisi turizme de katkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER