İhracat rakamları

İhracat rakamları -DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Kocasert: "Ana pazarımız olan ABde yaşanan sıkıntılara rağmen hem ülkemizde, hem de ilimizde ihracatın artıyor olması büyük bir başarı"


DENİZLİ (A.A) - Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, "Ana pazarımız olan ABde yaşanan sıkıntılara rağmen hem ülkemizde, hem de ilimizde ihracatın artıyor olması büyük bir başarı" dedi.
     Kocasert, Türkiye İhracatçılar Meclisinin açıkladığı ihracat rakamlarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 2013ün ilk 4 aylık döneminde Türkiyenin ihracatının hızlı bir şekilde yükselmeye devam ettiğini, Denizlili firmaların da Ocak-Nisan döneminde, bir önceki yıla göre yüzde 13 oranında artışla 973 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini kaydetti.
     Kocasert açıklamada, Denizlinin en fazla ihracat gerçekleştiren iller içinde Gaziantepin ardından ikinci kent olmayı sürdürdüğünü belirterek şu ifadelere yer verdi:
     "Küresel gelişmelere baktığımızda, birçok ülkede hala büyüme ve işsizlik sorununun devam ettiğini görüyoruz. Öyle ki Dünya Ticaret Örgütü, 2013 yılında dünya ticaretindeki büyüme tahminini yüzde 4,5den yüzde 3,3e indirdi. Avrupa Birliğinde (AB) işsizlik yüzde 12lerde. Bu oldukça yüksek bir değer. Avrupa Birliğinde toparlanma sürecinin bir türlü hızlanamadığını görüyoruz. Ana pazarımız olan ABde yaşanan sıkıntılara rağmen hem ülkemizde, hem de ilimizde ihracatın artıyor olması büyük bir başarı. Bu, farklı pazarlarda ihracatımızı artırıyor olmanın bir göstergesidir."
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber İhracat rakamları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER