İki üniversiteli bisikletle Karadeniz turunda

İki üniversiteli bisikletle Karadeniz turunda -Karabük Üniversiteli iki öğrenci, bisiklet kültürünü aşılamak ve tanıtmak için Batı Karadeniz turuna çıktı


KASTAMONU (A.A) - Karabük Üniversitesi öğrencisi iki genç, bisiklet kültürünü tanıtmak için yollara düştü.
     Karabükten yola çıkan Mekatronik Mühendisliği bölümü öğrencisi Mehmet Bağcı ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencisi Çağan Arslan, pedal çevirerek başladıkları yolculuklarını Sinopa ulaştıktan sonra yeniden Karabüke dönerek Karadeniz turunu tamamlamayı hedefliyor.
     Karabük Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Başkanı Mehmet Bağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bisiklet kültürünü tanıtmak ve yaymak üzere yola koyulduklarını söyledi.
     Bartının Amasra ilçesinde bir gece konakladıktan sonra, Cide ve İneboluyu geçerek Abanaya ulaştıklarını belirten Bağcı, Şu an Batı Karadenizin ikinci etabındayız. Karabük-Bartın-Sinop arasında gerçekleştirdiğimiz bisiklet turunu bu hafta itibariyle başlangıç noktamıza dönerek tamamlamayı hedefliyoruz dedi.
     Genellikle turist sanıldığını söyleyen Çağan Arslan ise, Geçtiğimiz güzergahlarda bizi genelde turist sanıyorlar. Yurt dışındaki bisiklet tutkunları bizim ülkemize gelip kültürümüzü, doğal güzelliklerimizi keşfederken biz neden kendi ülkemizi gezemiyoruz- İşte biz bu soru işaretini ortadan kaldırmak ve ülkemizin güzelliklerini keşfetmek için yollardayız. Uğrak yerlerimizde sıcak bir ilgiyle karşılaşıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor diye konuştu.
     Genç bisikletçiler, üç gün içerisinde bisiklet turlarını Karabükte sonlandırmayı hedefliyor.
    
     Muhabir: Semih Yüksel
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber İki üniversiteli bisikletle Karadeniz turunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER