Fındık üreticilerine sigorta uyarısı

Fındık üreticilerine sigorta uyarısı -Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kabaoğlu: -Başta fındık üreticileri olmak üzere çiftçilerimizin tarım sigortası yaptırmaları büyük önem arz etmektedir


DÜZCE (A.A) - Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, fındık üreticilerini tarım sigortası yaptırmaları konusunda uyardı.
     Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarım sigortaları ile ilgili çiftçileri bilgilendirme toplantılarının artarak devam edeceğini belirtti.
     Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ifade eden Kabaoğlu, fındığın don riski altında olduğunu söyledi.
     2004 yılında don nedeniyle fındık ürününde yaşanan kayıplar gibi yeni çiftçi mağduriyetlerin yaşanmaması için başta fındık üreticileri olmak üzere çiftçilerimizin tarım sigortası yaptırmaları büyük önem arz etmektedir diyen Kabaoğlu, şöyle konuştu:
     Don riskine karşı çiftçilerimizin sigorta primlerinin üçte ikisi devlet tarafından karşılanıyor. Fındıkta tarım sigorta yaptırma süresi 5 Martta sona ereceğinden, çiftçilerimizin sigorta yaptırmak için il ve ilçe müdürlüklerimize gelerek, 2013 yılına ait Çiftçi Kayıt Sistemindeki bilgileri güncellemeleri ve ardından sigorta şirketlerine başvurmaları gerekmektedir.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Fındık üreticilerine sigorta uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER